Moșteanu (USR): PNL și PSD încalcă legea chiar în filiala ministrului Justiției, Alina Gorghiu / Candidatul PNL la Consiliul Județean Argeș e susținut de un interlop trimis în judecată pentru proxenetism (VIDEO)

Publicat: 05 06. 2024, 11:09
Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și purtător de cuvânt al partidului. Sursa Foto: Ionuț Moșteanu / Facebook

Deputatul Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR și candidatul Alianței Dreapta Unită (ADU) la Primăria Pitești, acuză candidații PSD și PNL că încalcă legislația privind desfășurarea campaniilor electorale. Moșteanu a spus că acest lucru se întâmplă inclusiv în Argeș, unde filiala PNL e condusă chiar de ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Acesta a mai afirmat că, tot în Argeș, candidatul PNL la Consiliul Județean e susținut de un interlop trimis în judecată pentru proxenetism.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Ionuț Moșteanu acuză PSD și PNL că nu respectă regulile de campanie

„Am văzut diverse încălcări ale legislației, diverse încercări de fentare a regulilor campaniei de către unii și alții. La noi (la Pitești), de exemplu, de data asta n-au mai fost PSD-iștii ăia care fură, au fost PNL-iștii, PSD pe galben, care au făcut outdoor în timpul campaniei la Pitești pe un ONG înregistrat la candidat acasă, au produs pungi, deși legislația spune că nu au voie să producă pungi, au distribuit materiale produse înaintea campaniei cu niște stickere pe ele, ca să le deconteze în campanie.

Tot felul de ilegalități… Au încercat și de fiecare dată Biroul Electoral, cum se zice pe românește, le-a dat-o-n freză. Niște oameni care încalcă regulile chiar în filiala ministrului Justiției. Arată cât de lipsiți de scrupule și de respectul legii sunt și unii, și alții”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Moșteanu: Candidatul PNL la Consiliul Județean Argeș e susținut de un interlop

„Tot în Argeș, candidatul la Consiliul Județean al PNL-ului e sprijinit public de un interlop trimis în judecată pentru proxenetism și sunt foarte bine, și veseli, și mândri cu chestia asta.

Asta e fața PNL, fața PSD, două partide care au dus țara în gard și vor deconta, pentru că duminică e un adevărat vot ca o moțiune de cenzură a cetățenilor pentru guvernarea PSD-PNL din anii ăștia”, a continuat candidatul USR.

Moșteanu a spus apoi că strategia PSD-PNL de a avea candidați comuni în localitățile conduse de primari USR, pentru a-i înlătura pe aceștia, nu va avea succes deoarece oamenii nu se vor lăsa păcăliți. El a dat exemplu Timișoarei, unde cetățenii cu siguranță nu-l vor realege pe Nicolae Robu (PSD-PNL), în detrimentul actualului primar Dominic Fritz (USR): „Oamenii vor merge înainte, nu se vor întoarce înapoi”. Acesta a invocat apoi și Brașovul, Sectorul 1, Sectorul 2 și Câmpulung Muscel, unde sunt situații similare. Mai mult, Ionuț Moșteanu e convins că USR va câștiga alte primării.