Moșteanu (USR): Demisia Gabrielei Firea, prea târziu. Ciolacu trebuia să aibă curajul s-o demită / Șeful PSD blochează înființarea unei comisii de anchetă în cazul „azilelor groazei” (VIDEO)

Moșteanu (USR): Demisia Gabrielei Firea, prea târziu. Ciolacu trebuia să aibă curajul s-o demită / Șeful PSD blochează înființarea unei comisii de anchetă în cazul „azilelor groazei” (VIDEO)
Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și purtător de cuvânt al partidului. Foto: usr.ro

Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și purtător de cuvânt al partidului, a declarat, vineri, că demisia Gabrielei Firea (PSD) din fruntea Ministerului Familiei vine mult prea târziu, iar premierul PSD Marcel Ciolacu ar fi trebuit să aibă curajul s-o demită până acum. Moșteanu l-a mai acuzat pe Ciolacu de faptul că blochează înființarea în Parlament a unei comisii de anchetă, care să arate ce probleme sunt în sistemul de asistență socială și ce modificări legislative trebuie făcute pentru rezolvarea lor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Drumurile noastre”, moderată de Ștefan Etveș pe B1 TV.

Moșteanu (USR), reacție după demisia Gabrielei Firea

„Trebuia să facă acest lucru acum câteva zile, acum 10 zile. Dl Ciolacu ar fi trebuit să aibă mai mult curaj și s-o demită încă de atunci. Ați văzut că ne-a păcălit pe toți, a tot sperat că adevărul nu va ieși la iveală, a negat legătura dintre dânsa, dl Pandele și acel Godei.

Dincolo de asta, rămâne o problemă de fond nerezolvată și nu știm câte astfel de azile mai sunt în țară, câți astfel de monștri își bat joc de bătrâni. Pentru asta USR a cerut înființarea unei comisii de anchetă. Ea nu pedepsește pe nimeni, ci e menită să afle detaliile din tot acest sistem, să înțelegem cu toții de ce nu funcționează, care sunt instituțiile care trebuie să-și facă treaba și nu și-o fac cum ar trebuim în finalm să decidem niște modificări legislative așa încât astfel de orori să nu se mai întâmple.

Asta trebuie să facem, de asta am inițiat o comisie de anchteră așteptăm de la Ciolacu de 3 zile deja să dea ordin celor de la PSD să facă un Birou permanent și să dăm drumul la o sesiune extraordinară, să lăsăm o comisie de anchetă să lucreze așa încât, până în toamnă, să aflăm toate detaliile

E o problemă esențială pentru cum ne respectăm noi ca societate și cum ne respectăm bătrânii”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Deputatul USR a insistat apoi că la Ciolacu este cheia rezolvării aceste probleme deoarece el blochează acum înființarea acestei comisii și doar el poate da drumul întregului demers.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)