Monica Macovei își lansează partidul: Foarte multe ministere ar trebui să dispară

Monica Macovei își lansează partidul: Foarte multe ministere ar trebui să dispară

Monica Macovei și-a lansat, duminică, partidul M10. După ce a candidat ca independent la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie 2014, Monica Macovei a promis că va înființa o formațiune politică în care să se regăsească oameni de toate vârstele care împărtășesc aceleași valori.

Europarlamentarul a declarat, la debutul evenimentului, că își dorește ca România să meargă pe calea cea dreaptă, afirmând că foarte multe ministere ar trebui desființate.

„Astăzi se naste un nou partid. El nu este al treilea pol. Este singurul si primul partid din România care merge pe calea dreaptă. Nu e nimic din ce avem azi pe scena politică. Nici FSN, nici noul PNL, nici vechiul PSD, nu are nimic de-a face cu scena politică. Este primul partid care merge pe calea dreaptă.
Ce vrea acest partid? Un stat minimal Și o țară mare (..) Vreau o țară mare, puternică, puternică economic, puternică energetic, pe plan economic. Asta vrem pentru România! O țară de care să se țină seama. (…) Numai în capitalism se crează banii de care avem nevoie. Banii pentru cei asistați social vin de la oamenii care sunt liberi și muncesc și fac bani cu creativitatea lor și cu munca lor. Am spus un stat minim: apărare, ordine publică, justiție, politică externă. Foarte multe ministere trebuie să dispară. Trebuie să rămânem numai cu funcțiile esențiale ale statului, în rest, libertate. Înseamnă că fiecare om face ce vrea cu viața lui și la fel de bine are grijă de sănătatea lui, contribuie la plata impozitelor să aibă învățământ, drumuri și sănătate. N-avem sacoșe cu bani, n-avem contracte, avem de dat inteligența noastră, dragostea noastră și libertatea noastră. Iubim România și iubim oamenii”, a declarat Macovei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)