Monica Macovei: Din punctul meu de vedere, UNPR şi UDMR nu ar avea loc în Mişcarea Populară

Publicat: 03 03. 2012, 20:00

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, că Mişcarea Populară nu ar să înglobeze partide precum UNPR şi UDMR, apreciind că această mişcare trebuie să existe acum sau mai târziu şi să înglobeze segmentele de dreapta, inclusiv civice.

Întrebată dacă UNPR şi UDMR ar avea loc în Mişcarea Populară, fostul ministru al Justiției a răspuns: „Din punctul meu de vedere, nu”.

Eu cred că Mişcarea Populară trebuie să existe acum sau mai târziu şi să înglobeze segmentele de dreapta, inclusiv civice, dar sunt de acord că trebuie să începem şi trebuie să lucrăm la ea şi să o facem înainte de a comunica, pentru că, deja, de aproape de un an se vorbeşte despre asta, s-a tocit şi inţelesul şi formularea, lumea nu cred că mai înţelege sau nu mai aşteaptă ceva. Dar o grupare a celor de dreapta şi stânga dreapta trebuie să existe în România„, a mai spus Macovei.

Mişcarea Populară pe care PDL intenţionează să o creeze ar putea cuprinde partide precum PNŢCD şi ecologiştii, iar sigla şi culoarea acestei mişcări ar putea fi inima şi, respectiv, verde sau albastru.