Mona Pivniceru: Per total, raportul MCV va fi în principal negativ. E posibil ca statul de drept să aibă de suferit din cauza duhurilor necurate din vară

Publicat: 13 11. 2012, 21:33

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, a declarat marți seară, că este probabil ca raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare și Veridicare din Justiție, care este așteptat în luna decembrie, să fie în mare parte unul negativ.

„Statul de drept în ansamblu e posibil sa aibă ceva probleme din cauza duhurilor necurate care au bântuit prin vară”, a declarat ministrul Mona Pivniceru la Digi 24.

Ministrul Justiției și-a manifestat încrederea că „justiția, în elementele de structură” va avea o evaluare pozitivă.

Referitor la discursul susținut de președintele Traian Băsescu marți seară, Mona Pivniceru a spus că sunt multe lucruri de analizat în ceea ce privește funcționarea statului de drept.

„Sunt mai multe componente de analiză. Statul de drept în ansamblu e posibil să aibă ceva probleme din cauza duhurilor necurate care au bântuit prin vară. Dar justiția, în elementele de structură, cred că va avea o evaluare pozitivă. Probabil că la pachet, per total general, raportul va fi principal negativ”, a spus Mona Pivniceru.

Ministrul a adăugat că acest lucru se datorează faptului că problemele politice din vară se asociază cu statul de drept.

„Dar justiția, ca și componentă separată, în coordonatele de structură nu cred că va avea un raport negativ”, a completat ministrul.