Moise Guran prezintă "axa perfectă a unui Homo Politicus indigen": PSD păstrează toate tarele corupţiei strămoşeşti. A mai suportat şi anumite adaptări genetice care, în final, îi fac pe social-democrați și mai periculoși

Moise Guran prezintă "axa perfectă a unui Homo Politicus indigen": PSD păstrează toate tarele corupţiei strămoşeşti. A mai suportat şi anumite adaptări genetice care, în final, îi fac pe social-democrați și mai periculoși

Jurnalistul Moise Guran face descrie într-un articol publicat pe biziday.ro axa unui “Homo Politicus indigen”. Acesta este de părere că “axa Iliescu-Năstase-Ponta” este descrierea cea mai relevantă, aceștia respectând toate tarele corupției strămoșești.

Ion Iliescu și-a revendicat într-o postare pe blogul personal bolșevismul, declarând că nu se simte responsabil de corupția din titmpul mandatelor sale.

„Iliescu cel de imediat de după 90 poate avea cel mult scuza unui om slab, a unui preşedinte formal, păpuşărit din umbră de servicii secrete şi de interese străine, poate avea şi scuza unui idealist care a acceptat corupţia supuşilor ca pe un preţ plătit pentru echitatea socialistă în care a crezut de la studenţia sovietică şi până la pensia capitalistă pe care i-o plătim azi toţi”, scrie Moise Guran.

După anul 200, din “rădăcina bolșevică a răsărit Adrian Năstase”. Spre deosebire de predecesorul său, fostul premier a fost condamnat. Pentru niște termopate și pentru niște finanțări pentru o campanile electorală, dar a stat câteva luni în închisoare.

“Infim! Deşi specimenul politic Năstase n-a mai fost sărac şi cinstit precum predecesorul său politic, adaptarea sa superioară era încă destul de imperfectă. Și, totuşi, dimensiunea istorică a corupţiei lui Adrian Năstase nu stă în cele două condamnări pentru fapte de corupţie, ci, la fel ca în cazul lui Iliescu, în capacitatea sa de a controla şi de a gestiona un uriaş mecanism politic, adevărata caracatiţă a corupţiei”, este de părere realizatorul tv.

Dinastia PSD continuă cu Victor Ponta: “Victor Ponta, este şi mai adaptat decât primii doi, mai călit, mai pervers şi poate chiar mai inteligent. Câmpul de bătalie este şi el diferit, pericolele sunt mai mari, instituţiile sunt altele, Justiţia funcţionează, iar un strateg adevărat îşi trage forţa exact din capacitatea de a folosi resursele adversarului.

Victor Ponta nici nu este sărac ca Iliescu, dar nici DNA-ul nu s-a putut apropia la mai mult de un cumnat distanţă de el. Spre deosebire de Adrian Năstase, Ponta pare ceva mai imun. Mai mult, el a ştiut să-şi folosească acest duşman evident, Justiţia, pentru a-şi deschide calea către puterea absolută în propriul partid”, mai scrie Moise Guran.

„Pe lângă Ponta, Ion Iliescu pare acum cel puţin rudimentar, iar Adrian Năstase poate fi considerat, în această comparaţie, cel mult ghinionist.(…) Mi-e şi groază să mă gândesc cum va arăta urmaşul politic lui Ponta, cât de adaptat şi de îmbunătăţit genetic va fi acel Homo Politicus din viitor, ce-l va întrece pe acesta în materie de inteligenţă, perfidie şi, bineînţeles, impunitate. (…)Dincolo de partide, de jocuri de culise sau de lupte electorale, trebuie să apărăm antidotul general – care nu poate fi decât o justiţie independentă.”, conchide jurnalistul.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`