Modificări aduse la Legea educației, declarate neconstituționale de CCR

Publicat: 06 04. 2022, 12:36
ccr vechime magistrati procurori dna diicot prevedere neconstitutionala
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea Constituțională a admis miercuri cu majoritate de voturi obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională Legea pentru modificarea art.6 alin.(9) din Legea educației fizice și sportului nr.69/2000.

De asemenea, cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul comunicațiilor electronice pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării rețelelor de comunicații electronice, obiecție formulată de un număr 41 de deputați aparținând Alianței pentru Unirea Românilor, Partidului Social Democrat și neafiliați.

Deciziile sunt definitive și general obligatorii. Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Curtea Constituțională vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I. II. Curtea Constituțională (după conexarea celor două sesizări cu același obiect formulate de Avocatul Poporului și, respectiv, de 50 de deputați aparținând Grupului parlamentar al Uniunii Salvați România) a amânat pentru data de 4 mai 2022 deliberările privind obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.2 pct.27 cu referire la introducerea art.10 ind.2 în Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2011 privind comunicațiile electronice, art.10, art.13 și art.48 din Legea pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul comunicațiilor electronice pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării rețelelor de comunicații electronice.