Miting la Palatul Parlamentului pentru reducerea numărului de senatori și deputați (VIDEO)

Publicat: 27 06. 2015, 17:30
Foto: Captură video

Un miting a avut loc sâmbătă la Palatul Parlamentul pentru reducerea numărului de senatori și deputați, informează B1 TV.

300 de oameni au fost prezenți la protest organizat sub deviza ‘Parlamentul României – cartonaș roșu pentru faultarea democrației’, iar protestatarii au cerut reducerea numărului de parlamentari la 300. Adică ce au cerut românii la referendumul  din 2009 şi nu la 466 aşa cum s-a votat în Parlament zilele trecute.

Oamenii spun că numărul aleșilor nu ar trebui să depășească 300, iar pentru diaspora ar trebuie să existe o reprezentare mai bună.
„Cred că este foarte important să ne gândim la faptul că în 2009 cetățenii, toți cei care suntem aici, am fost și am votat pentru un parlamentar din 300 de oameni, acum am avut un vot, un parlamentar care ne-a arătat că noi, ca și simpli cetățeni, nu contăm. Atât timp cât structura viitorului Palrament este formată din 466 de oameni, mai mult de jumătate decât a vrut populația, era impetuos necesar să fim în stradă”, spune secretarul general al Organizației de Tineret PMP.
Tinerii din organizaţia PMP cer şi mai mulţi deputaţi pentru diaspora.

„Consider că acum nu e ok ce se întâmplă, având în vedere că la 40.000 de oameni aflați în diaspora avem doar 4 deputați și 2 senatori, e inadminsibil, consider că ar trebui să avem ca vechea legislatură. Noi nu putem să mai facem nimic, doar pixul domnului președinte Klaus Iohannis poate să schimbe”, spune vicepreședintele PMP.

Miting la Palatul Parlamentului