Mișcare surpriză din partea președintelui: Klaus Iohannis va conduce ședința de guvern de miercuri. Iohannis, Grindeanu și Iordache au consultări înainte de începerea ședinței (VIDEO)

Publicat: 18 01. 2017, 09:23

UPDATE:Președintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grideanu și ministrul Justiției, Florin Iordache au consultări într-un birou din Palatul Victoria, ceea ce a dus la întârzierea începerii ședințe de guvern, care era programată la ora 9:30.

Se anunță o ședință de guvern cu scandal la Palatul Victoria! Klaus Iohannis a decis să își folosească dreptul constituțional și să conducă ședința care va avea loc miercuri. Acest fapt are loc probabil datorită faptului că în spațiul public au apărut informații conform cărora guvernul vrea să dea o ordonanță de urgență care să promoveze o lege a grațierii și mai multe modificări la Codul Penal, proiect legislativ controversat despre care șeful statului a afirmat că va face tot posibil să îl împiedice.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat încă de marți, într-o conferință de presă, că este împotriva unei legi care va duce la elibarea din pușcărie a unor persoane acuzate de fapte de corupție și a cerut guvernului să fie "matur". De altfel, încă de la ceremonia de investire a guvernului de la începutul lunii, șeful statului a afirmat că va fi implicat, lăsând de înțeles că ar putea să își folosească dreptul de a conduce ședințele de guvern.

Ședința de guvern este programată să înceapă la ora 9:30, iar în contextul prezenței președintelui Iohannis este interesat de urmărit dacă ordinea de zi sau deciziile miniștrilor vor fi influențate.

Mișcare surpriză din partea președintelui: Klaus Iohannis va conduce ședința de guvern de miercuri

#DIRECT_ONE_fxwf51#