Miruță: Legea pensiilor nu respectă principiul contributivității / Sunt amuzanți PNL-iștii care critică legea, deși au votat-o. Ei au respins toate amendamentele USR pe care azi le găsesc utile (VIDEO)

Miruță: Legea pensiilor nu respectă principiul contributivității / Sunt amuzanți PNL-iștii care critică legea, deși au votat-o. Ei au respins toate amendamentele USR pe care azi le găsesc utile (VIDEO)
Sursa foto: Radu Miruţă / Facebook

Deputatul USR Radu Miruță a declarat că noua Lege a pensiilor nu se bazează pe contributivitate, așa cum pretind PSD și PNL, și că dezavantajează fix oamenii care au lucrat în condiții grele. Miruță i-a ironizat apoi pe liberalii care critică această lege, deși au votat-o.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Radu Miruță, despre problemele din noua Lege a pensiilor

„Sunt trei categorii de probleme. 1. înghețare înseamnă scădere pentru cei 800.000 de oameni.

2. pentru cei care au lucrat în grupe de muncă, această lege nu ține cont de contributivitate, deci dispare principiul pe care întreaga lege se baza. Respectă contributivitatea? Nu, nu respectă contributivitatea. Sunt 800.000 de oameni care au plătit 8 – 10% în plus față de restul oamenilor care lucrau în România în condiții normale, care nu-și regăsesc această paltă suplimentară în nicio variabilă a formulei calculului pensiei.

3. legat de cei care urmează să se pensioneze, că sunt oameni care au avut șansa să lucreze 20 – 30 de ani în grupe de muncă și care îndeplinesc vârsta de pensioare după sfânta dată de 1 septembrie. Acelor oameni nu li se mai consideră niciun beneficiu financiar asociat tuturor celor 20 – 30 de ani pe care i-au lucrat și pentru care au contribuit.

Eu înțeleg cumva hazliu discursul celor de la PNL. Nu-i ajută cronologia. E un guvern PSD-PNL azi, iar această lege în forma pe care o critică a trecut cu votul celor de la PNL. Au respins în comisii și în plen toate amendamentele USR pe care azi le găsesc utile”, a explicat deputatul USR Radu Miruță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`