Miron Mitrea: Nu toți din PSD sau PNL vor să-l susținem pe Sorin Oprescu

Miron Mitrea: Nu toți din PSD sau PNL vor să-l susținem pe Sorin Oprescu
Foto: evz.ro

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat în exclusivitate pentru EVZ că relațiile din interiorul USL nu sunt tocmai ideale.

„Relația cu PC este atipică. Este un partid mult mai mic decât celelalte două. USL nu este făcut în mod egal, nu este făcut din trei partide care au stat la masă, ci este făcut din PSD și ACD”, a declarat senatorul PSD.

Mitrea a mai spus că felul în care Antonescu și Ponta relaționează a fost vizibil și în problema susținerii candidaturii lui Sorin Oprescu pentru primăria generală a Bucureștiului, întrucât discuțiile s-au purtat fără președintele PC, Daniel Constantin, ceea ce a stârnit anumite probleme.

”PSD consideră ACD un partener egal și atunci discutând cu ACD, așa cum scrie în protocolul de înființare a USL, nu totdeauna este de față și domnul Constantin. Cred că asta creează anumite dificultăți, Știți că nu este foarte ușor de negociat o asemenea alianță în care sunt trei partide, două mai mari și unul mai mic, nici cele două mari nu sunt egale”, a precizat Miron Mitrea.

Întrebat dacă se bazează pe loialitatea PC senatorul PSD a spus că felul în care acest partid a acționat în 2004, când a părăsit alianța și a permis ca DA să ajungă la putere a creat niște frustrări care în mod „indiscutabil” au rămas.

„Chiar dacă la nivelul liderilor principali există suficientă experiență sau înțelepciune ca să treacă peste momentul 2004, nu este la fel în toată țara”, a adăugat Mitrea.

Despre suspendarea lui Traian Băsescu, el a declarat acesta face ceea ce ar trebui să facă un politician care vrea să-și sprijine echipa politică.

„Cea mai importantă luptă într-un război este lupta psihologică. Nu cred că avem de-a face cu un politician care nu înțelege regula de bază”, a declarat senatorul PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei