Mircea Ionescu Quintus: Sorin Roșca Stănescu a devenit prea repede parlamentar și se crede ziarist patron

Publicat: 17 05. 2013, 11:02
Foto: jurnalul.ro

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, la RFI, că senatorul Sorin Roșca Stănescu riscă să fie exclus, „dacă nu-şi revine”, adăugând că SRS „a devenit prea repede parlamentar” şi a rămas cu mentalitatea de „ziarist patron”.

„Dacă între timp, domnul Roşca Stănescu nu-şi revine şi nu dă explicaţiile care eventual să mulţumească pe partenerii noştri, noi avem toate mijloacele să-l sancţionăm, până la excluderea din partid, pentru că excluderea este sancţiunea disciplinară cea mai gravă, noi putem lua şi alte măsuri, dacă dânsul nu-şi repară această greşeală”, a spus liberalul.

Cu toate acestea, Quintus nu consideră că situația aceasta reprezintă cea mai mare criză a USL, așa cum a afirmat premierul Victor Ponta.

„Dacă e vorba de cea mai mare criză din USL, înseamnă că până acum n-am avut crize! Sigur că este un moment neplăcut când un membru al partidului nostru, care a devenit prea repede parlamentar, înainte de a se obişnui cu atitudinile şi cu poziţiile în partidul nostru şi care se pare că a rămas încă ziarist şi nu orice fel de ziarist, el a fost ziarist patron, adică îşi permitea să ia orice fel de atitudine, fără să întrebe mai sus. Or de data aceasta, domnul Roşca a avut o atitudine ziaristică, ceea ce nu este permis într-un partid, chiar dacă nu e foarte disciplinat, cum e partidul nostru, de aceea şi suntem liberali şi şi-a îngăduit o atitudine de natură să deranjeze”,
a spus liberalul.

Rugat să comenteze avertismentele date de premier, care dorește o poziție fermă din partea PNL în ceea ce-l privește pe Sorin Roșca Stănescu, Mircea Ionescu Quintus a declarat că Victor Ponta nu le poate spune liberalilor ce să facă:

„Mie mi-e foarte drag domnul prim-ministru, e şi mult mai tânăr decât mine. Eu îi înţeleg supărarea, dar nici nu poate domnul prim-ministru şi preşedinte al PSD să spună ce trebuie să facem noi într-o asemenea situaţie. O reacţie mai categorică şi mai uselistă decât a domnului preşedinte Antonescu nu văd ce putea să fie”, a mai spus președintele liberal.

Senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu a vorbit, miercuri, despre demisia din Comisia de anchetă în cazul judecătorului Corneliu Bârsan, precizând că a luat această decizie pentru că PSD a obstrucționat ancheta, fiind imposibil să ajungă la un rezultat. (Detalii AICI)