Mircea Geoană: Un vot pentru un candidat ca mine, cu agenda mea, cu experiența mea, cu pasiunea de a schimba lucrurile în România este un vot pentru o schimbare adevărată și nu doar schimbăm un președinte cu altul (VIDEO)

Mircea Geoană: Un vot pentru un candidat ca mine, cu agenda mea, cu experiența mea, cu pasiunea de a schimba lucrurile în România este un vot pentru o schimbare adevărată și nu doar schimbăm un președinte cu altul (VIDEO)
Foto: Facebook/ Mircea Geoană

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale din acest an, a fost întrebat în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, cu cine s-ar vedea în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Totodată, a ținut să sublinieze faptul că cei care vor merge la vot trebuie să știe că un vot pentru candidatul independent Mircea Geoană, este un vot pentru o schimbare adevărată și „nu doar schimbăm un președinte cu altul”.

„Sistemul nostru electoral este ținut în urmă”

Chestionat cu cine s-ar vedea în turul 2, Geoană a răspuns: „Cu cine decid românii.

Românii decid și încă o dată, chiar sondajele care sunt precise și sunt sondaje precise, și ele au fost văzute în spațiul public, nu îți indică ziua votului. Ziua votului este altceva, oamenii trebuie să vină la vot și mai este o chestiune, de faptul că, candidatul independent în modul în care se face democrație în România este efectiv un paria. Este efectiv cel care nu are niciun fel de drept, nimic. Toți ceilalți au un pic de drept, mai mare și mai mic, începând cu partidele parlamentare, dar ceea ce este absolut de neacceptat pentru mine este ipoteza pe care cu toții o acceptăm, ca cetățeni și chiar și ca jurnaliști, că dacă n-ai oameni în secțiile de vot, automat te fură cineva.

Pe mine mă înfioară această observație, care, din păcate, se pare că are și o doză de realitate, că altfel n-am vorbi. Vorbeam cu președinți aleși independent în Lituania, în Cehia, cu Macron am vorbit de multe ori și el a fost un cvasi independent în 2017.

Și le spuneam, măi, la mine e mai greu. Am nevoie de oameni în secțiile de vot și spuneau, “ce? De ce ai nevoie de oameni în secțiile de vot”. Păi ca să nu mă fure. “Păi la voi se fură?”

Deci, încă o dată, acest sistem electoral al nostru, sistemul electoral pe care îl avem, cu ștampilă, cu saci, când există metode digitale în toată lumea.  Deci în mod deliberat, sistemul nostru electoral este ținut în urmă. De ce? Ca să protejeze interesele partidelor tradiționale și este un lucru care  sper ca cei care vor veni la vot să înțeleagă că un vot pentru un candidat ca mine, cu agenda mea, cu experiența mea, cu pasiunea mea de a schimba lucrurile în România, este un vot pentru o schimbare adevărată în România și nu doar schimbăm un președinte cu altul. Eu vreau nu doar să fiu un președinte implicat, vreau să fiu un președinte care schimbă lucrurile în această țară, care reprezintă România cu cinste, care arată respect pentru români, care arată ceea ce poate să facă țara asta. Și țara asta poate să facă foarte, foarte mult, dacă ne punem cu toții la treabă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`