Mircea Geoană: „Un Congres Extraordinar al PSD este imperios necesar”. Victor Ponta: „Ar trebui să râd, dacă nu ar fi de plâns”

Mircea Geoană: „Un Congres Extraordinar al PSD este imperios necesar”. Victor Ponta: „Ar trebui să râd, dacă nu ar fi de plâns”
Foto: mirceageoana.ro

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte pentru a decide soarta lui Mircea Geoană în partid. Într-un mesaj postat pe blogul personal, Preşedintele Senatului susţine că reuniunea de marți este ultima şansă de a îndrepta lucrurile. Liderul social-democraţilor, Victor Ponta i-a transmis lui Geoană că dacă doreşte poate merge în Comitet pentru a-şi susţine punctul de vedere.

Mircea Goană este de părere că PSD a luat-o pe un drum greşit, iar reuniunea Comitetului Executiv este ultima şansă de a îndrepta lucrurile.

„Adevărul este că de un an şi jumătate, PSD se scufundă într-o criză profundă a direcţiei strategice. Degringolada în decizii este evidentă prin nu mai puţin cinci schimbări de strategie în 2010. (…) Partidul a bâjbâit în octombrie 2010, când aveam, potrivit, declaraţiilor oficiale ale liderilor PSD, numărul de voturi suficiente în Parlament pentru a schimba Guvernul. Partidul bâjbâie în noiembrie 2011, atunci când anunţă că începe procedura de suspendare a preşedintelui deşi recunoaşte făţiş că nu are voturile pentru a reuşi cu succes acest exercţiu”, susţine Mircea Geoană pe blogul său.

Peşedintele Senatului mai scrie că încă nu este clară miza şedinţei la care se va decide soarta sa.

„PSD şi USL vor fi puse, în viitorul cât se poate de apropiat, în faţa unui context electoral în care toate regulile se vor fi schimbat: colegiile se redesenează, numărul de parlamentari se micşorează, regionalizarea este iminentă, iar comasarea va deveni o realitate. Iar în tot acest context, energia colectivă a PSD este îndreptată împotriva lui Mircea Geoană?”, mai scrie fostul președinte al PSD.

În opinia lui Mircea Geoană, un Congres Extraordinar este imperios necesar.

Un Congres Extraordinar este imperios necesar. Nici măcar acțiunea de suspendare nu trebuie să oprească această inevitabilă clarificare. Discuţia din Comitetul Executiv Naţional (…) nu va fi doar despre excluderea mea din partid, ci ea consfinţeşte o alegere între două concepţii de conducere a unui partid politic. Pentru că, să ne fie clar, sunt două moduri de a conduce acest partid. (…) Este o confruntare între două şcoli de gândire: cea democratică şi participativă şi cea bazată pe forţă şi pe impunerea gândirii unice. Partidul va trebui să decidă care e calea de urmat”, a conchis Geoană.

Pe de altă parte, Victor Ponta susține că ar trebui să râdă de faptul că Mircea Geoană a solicitat convocarea unui congres extraordinar , „dacă nu ar fi de plâns”.

„În mod normal, ar trebui să râd de lucrurile astea, dacă nu ar fi de plâns”, a spus Ponta.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)