Mircea Geoană: Sunt alături de familiile care au suferit pierderi ireparabile în inundațiile din estul țării

Mircea Geoană: Sunt alături de familiile care au suferit pierderi ireparabile în inundațiile din estul țării

Mircea Geoană a vorbit sâmbătă despre necesitatea de a îmbunătăți gestionarea albiilor râurilor pentru a preveni catastrofele naturale.

Mesajul a fost postat de către candidatul independent la Președinție pe pagina sa de Facebook, ca urmare a viiturii care a lovit România în noaptea de vineri spre sâmbătă.

De asemenea, Geoană a vorbit despre disponibilitatea fondurilor europene pentru proiecte de mediu care pot ajuta la combaterea deșertificării, reîmpădurirea și managementul apei.

„Sunt alături de familiile care au suferit pierderi ireparabile în inundațiile din estul țării. Importantă acum este o mobilizare exemplară a autorităților locale și naționale.
Sunt alături de bărbații și femeile din instituțiile statului implicați în eforturile de salvare și limitare a efectelor dezastrului.
Iar după, trebuie să luăm la mână toate soluțiile pentru managementul albiilor, că tot a anunțat ieri Ministerul Mediului că va aloca aproape 178 de milioane de lei, din PNRR, pentru proiectul „Cadastrul apelor”.
Mai mult, sunt și fonduri europene din exerciţiul financiar 2021-2027 pentru combaterea deșertificării, reîmpădurire sau managementul apei. Deci, nu e o problemă de finanțare. De data asta, poate facem lucrurile profesionist și cu cap”, a transmis Mircea Geoană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`