Mircea Geoană și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale: Știu că avem nevoie de o schimbare adevărată. Nu promit miracole, dar promit că voi un președinte pentru toți românii (VIDEO)

Mircea Geoană și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale: Știu că avem nevoie de o schimbare adevărată. Nu promit miracole, dar promit că voi un președinte pentru toți românii (VIDEO)
Sursa foto: Captură video - Mircea Geoană / YouTube

Mircea Geoană a anunțat miercuri, oficial, că va candida la alegerile prezidențiale de la finele acestui an. „Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată”, a transmis acesta.

Geoană: Candidez la președinție

„Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect, țara noastră nu este perfectă.

Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim împreună o țară în care fiecare voce contează și fiecare efort se vede.

Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată! Nu va fi ușor, nu vă promit miracole, dar vă promit ceva real: voi fi aici pentru care dintre voi, voi fi un președinte pentru toți, pentru tine și pentru pensionari, pentru românii de acasă și din diapsora.

Voi un președinte pentru toți românii, indiferent de etnie sau religie, voi fi președintele oamenilor, nu al partidelor. Pentru mine nu există PSD-iști, PNL-iști, UDMR-iști sau suveraniști, sunt aici să vă reprezint pe toți și pe toate.

Voi fi președintele națiunii române, apărător al tradiției și al credinței noastre, dar și deschis către modernitate și progres. Vremurile nu vor fi ușoare, dar împreună putem să le facem mai bune.

România nu are nevoie de perfecțiune, are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism. Haideți să renaștem împreună!”, a transmis Mircea Geoană, într-un mesaj video:

Geoană și-a încheiat mandatul la NATO fiind decorat de alianță

Anunțul candidaturii la prezidențiale vine la o zi după ce și-a încheiat mandatul de secretar general adjunct al NATO. În cadrul unei ceremonii, Mircea Geoană a fost decorat cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos”. El a dedicat medalia „tinerelor și tinerilor din România”.

„Pe mulți dintre voi v-am făcut mândru pentru că am ocupat această poziție pentru ultimii cinci ani. Vreau să vă spun că eu sunt mândru de voi. Vreau să spun că eu sunt mândru de voi, de tinerii noștri, de tinerele noastre, de diplomații noștri, militarii noștri, toți cei care lucrează aici, în NATO. Suntem o națiune respectată și influentă în NATO și sunt extrem de mândru să fi lucrat împreună, și vreau să vă rog un singur lucru, să ducem această cultură a unei Românii profesioniste și în cultura cea de acasă”, a declarat Mircea Geoană, în cadrul evenimentului.

Jens Stoltenberg l-a caracterizat astfel pe Mircea Geoană: „Perspectiva și experiența dumneavoastră au fost de neprețuit pentru mine și pentru NATO. Ați demonstrat un mare simț al datoriei și al diplomației, și al dorinței de a conduce NATO într-o lume periculoasă. Ați devenit și un campion al inovației în NATO și ați întărit parteneriatele NATO. Datorită dumneavoastră am înregistrat progrese. Acum ne-am întărit parteneriatele și ați ajutat să duceți această alianță la niveluri nebănuite. De asemenea, ați fost un avocat pentru NATO și v-ați angajat, și v-ați conectat cu oameni din toată lumea. Am împărtășit aceleași valori în fiecare zi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:40 - Câți ani ar putea să stea după gratii individul care a dat foc unei clădiri de la Palatul Parlamentului. Ce a declarat Poliția
17:39 - Daniel Buda (PNL): Promisiunile lui Ciolacu de a obține un post relevant economic s-au dovedit doar vorbe goale. Este cel mai slab portofoliu pe care l-a avut România în Comisia Europeană
17:29 - Suma alocată de Patriarhia Română pentru persoanele afectate de inundații. A fost anunțată și o colectă pentru ajutorarea sinistraților
17:28 - Administrația Prezidențială, reacție după apariția unor informații privind o posibilă candidatură a lui Klaus Iohannis, la Senat, pe listele PNL: Președintele își va încheia mandatul la termen și nu intenționează să demisioneze din funcție
17:20 - Comisia Europeană recomandă noi măsuri statelor membre UE. Fumatul și vapatul ar putea fi interzise
17:20 - Marius Militaru (Jandarmerie): E o chestiune de timp până va fi prins bărbatul care provocat incendiul de la Parlament. El nu a pătruns în zona de securitate din clădire (VIDEO)
17:11 - Sute de membri Hezbollah răniți în Liban după ce le-au explodat pagerele. E „cea mai mare breșă de securitate” după izbucnirea războiului cu Israel (surse Reuters)
17:08 - Un expert în pensii a explicat ce trebuie să facă un pensionar dacă s-a reangajat, între timp: „E o aiureală” (VIDEO)
17:01 - Ce au decis magistrații în cazul Danei Marijuana? Artista a primit vestea cu zâmbetul pe buze
17:00 - Minerii amenință cu proteste din cauza Legii pensiilor: „Solicităm partidelor politice eliminarea articolelor care creează discriminare”