Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale: „2024 va fi anul independenților. România are nevoie de un nou început”

Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale: „2024 va fi anul independenților. România are nevoie de un nou început”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat că nu vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Acesta a precizat că „anul 2024 va fi anul independenților” și că „România are nevoie de un nou început”.

Geoană nu vrea să candideze la prezidențiale din partea PSD

„Nu sunt interesat să contribui la un joc restrâns al unor forțe politice care încearcă să continue actualul regim sub o formă nouă”, a declarat Mircea Geoană, la Antena 3 CNN.

Acesta a subliniat apoi că „anul 2024 va fi anul independenților”.

„Sunt convins că va fi anul independenților, proba am avut-o la alegerile locale și europarlamentare. Eu nu exclud și nu îndepărtez o susținere cât mai largă, dar cu o singură condiție: să se respecte orientarea mea în privința interesului strategic al României”, a mai spus acesta.

Geoană ar fi fost invocat în discuțiile din coaliția PSD-PNL

Potrivit unor surse, președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, le-ar fi spus liberalilor în şedinţa coaliţiei de marți că ar putea propune un tandem Geoană – preşedinte şi el premier, dacă PNL nu-i va susţine candidatura la prezidențiale.

Oficial, Ciolacu a negat că ar fi existat în PSD o discuție privind o eventuală candidatură a lui Geoană din partea partidului: „Și nici eu, personal, n-am avut o discuție de câțiva ani cu domnul Mircea Geoană pentru o astfel de eventualitate”. Nici liberalii nu cred că PSD l-ar susține pe Geoană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`