Mircea Geoană: Nu am plecat niciodată din PSD, mai ales emoțional, este familia mea

Publicat: 24 10. 2012, 08:41

Senatoul Mircea Geoană a declarat, marți, că nu a părăsit niciodată PSD-ul, ”mai ales emoțional”, și că, ”formal, dar mai ales afectiv”, este din nou în această ”familie”.

„Nu am plecat niciodată din PSD, mai ales emoţional. E familia mea, e singurul colegiu pe care l-am reprezentat în Parlament până acum. Formal, dar mai ales afectiv şi emoţional, sunt din nou în familia pe care nu am părăsit-o niciodată”, a declarat Geoană, la Digi24.

„Sunt oameni faţă de care am o prietenie şi o afecţiune deosebit de profundă şi de sinceră. Da, voi candida în Colegiul pe care l-am reprezentat, cred eu, cu decenţă şi demnitate. Da, voi candida în numele PSD, pe listele USL”, a subliniat Geoană.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat recent că este o idee bună că Mircea Geoană candidează la alegerile parlamentare, el arătând că Geoană nu candidează independent, ci din partea USL, fostul lider al social-democraţilor fiind în PSD. Chestionat dacă Geoană ar trebui să revină în PSD acum, Iliescu a replicat: „Păi, este”. Iliescu a spus că nu este adevărat că Geoană candidează independent, el precizând că acesta va candida pe listele USL.

„Candidează pe listele USL. S-a rezolvat situaţia lui, nu mai e o problemă”, a spus Iliescu.

Potrivit unor surse din PSD, în dosarul de candidat al lui Mircea Geoană va figura şi actul care redă apartenenţa acestuia la partid, după ce în noiembrie 2011 a fost exclus din partid.