Mircea Geoană: Este nevoie ca Parlamentul să dea cât mai rapid un vot asupra proiectului de lege privind holdingurile

Publicat: 19 03. 2013, 20:03

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, marți, că este nevoie ca Parlamentul să dea un vot asupra proiectului de lege privind holdingurile, precizând că speră ca într-o săptămână proiectul să fie adoptat.

Este nevoie ca Parlamentul României, prin Camera Deputaţilor, să dea cât mai rapid un vot asupra proiectului de lege privind holdingurile, pe care l-am depus încă din 2009 şi care aşteaptă de aproape trei ani un vot final. Dacă vrem să dăm o mână de ajutor mediului de afaceri autohton, cred că într-o săptămână putem adopta această lege atât de necesară pentru IMM-urile din România şi pentru crearea de locuri de muncă„, subliniază senatorul PSD, citat de Agerpres.

Geoană consideră că legea va conduce la eficientizarea şi fluidizarea afacerilor derulate de operatorii economici din ţară şi va atrage formarea de holdinguri cu capital românesc sau străin.

Ca urmare a parcurgerii unor procese de fuziune sau achiziţie, o serie de IMM-uri cu capital autohton (cele care au fost printre cele mai lovite de criză, fie că e vorba de valoarea adăugată, fie că e vorba de numărul de insolvenţe) s-ar putea constitui în holdinguri, beneficiind astfel de creşterea cifrei de afaceri, a puterii de negociere în relaţiile cu furnizorii şi creditorii sau de formarea şi promovarea brandurilor proprii. Mai mult, în contextul în care paradisurile fiscale din Europa devin tot mai nesigure, după cum se vede în aceste zile în Cipru, adoptarea Legii holdingurilor ar fi deosebit de utilă, răspunzând apelurilor publice ale tot mai multor antreprenori locali pe care o astfel de reglementare i-ar putea face să se întoarcă acasă şi să investească bani în crearea de locuri de muncă aici, în România„, a spus Mircea Geoană.