Mircea Geoană, despre Antonescu: S-a distanțat de Guvern și a sabotat astfel relația și chimia personală cu Ponta

Publicat: 22 12. 2013, 15:13
Foto: Ampress.ro

Senatorul social-democrat Mircea Geoană a vorbit, duminică, despre liderul liberal, precizând că acesta și-a sabotat relația și chimia personală cu Victor Ponta prin faptul că s-a distanțat de guvernare.

„Domnul Antonescu a îmbrăţişat o tactică de comunicare şi poziţionare politică din partea unei echipe de consultanţi care îl sfătuiesc să se diferenţieze, să se contrasteze faţă de ceea ce înseamnă guvernare care erodează şi acest lucru cred că este evident.Are în acest moment o strategie, probabil echipa sa îl sfătuieşte în acest fel. Cred că îl sfătuieşte greşit”, a spus senatorul PSD, în cadrul unui interviu acordat Mediafax

Geoană crede că Antonescu și-a sabotat relația personală cu premierul pentru că a preferat să nu fie solidar cu principalul său partener din coaliție.

„Cred că această strategie este greşită. Are încă timp să o remedieze. Nu spun că trebuie să se iubească cu Victor Ponta sau liberalii trebuie să-i iubească pe social-democraţii, dar avem un contract. Noi ne-am respectat contractul, am dat din zestrea noastră politică, într-un raport de practic doi la unu între PSD şi liberali, am acceptat acea paritate”, a precizat acesta.

Totuși, Geoană crede că există șansa ca cele două partide să aibă o relație decentă și funcțională dacă liberalii îi respectă pe cei din PSD.