Mircea Geoană critică racolările din PNL: Atenție foarte mare, resentimentele la adresa fostei guvernări PDL sunt intense

Publicat: 16 03. 2013, 16:01

Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal  ar trebui să fie mai atenţi atunci când politicienii migrează dintr-un partid în altul, este mesajul venit din partea senatorului PSD, Mircea Geoană.

Social-democratul a comentat migraţiile politicenilor din PDL la PNL, susţinând că liberalii trebuie să ţină cont de imaginea pe care o au democrat-liberalii.

„Eu consider că este riscant. Atenţie foarte mare. Resentimentele populaţiei la adresa fostei guvernări PDL sunt atât de intense în continuare şi resentimentele, inclusiv în PSD, faţă de adversari care au fost în PDL şi cu care ne-am războit ani de zile sunt foarte intense. De aceea, cred că un echilibru între nevoia de a creşte şi un sentiment că ieri erau principalii vinovaţi de dezastrul ţării şi astăzi sunt buni, parfumaţi, trebuie să fie foarte atenţi”, a declarat Geoană pentru Ziare.com.   Declaraţia senatorului social-democrat vine în contextul în care fostul prim-vicepreşedinte PDL Mihai Stănişoara a anunţat trecerea în tabăra PNL, tot pe un post de conducere. În acest context, Geoană i-a sfătuit pe liberali să ţină cont de imaginea pe care o are fosta guvernare PDL. 

„Eu înţeleg şi cunosc ambiţiile PNL, care doreşte să fie principalul partid al dreptei şi principalul partid din România. N-aş spune că sunt foarte fericit, pentru că în continuare vreau ca PSD să rămână  şi va rămâne principalul partid al acestei ţări”, a completat acesta.

În plus, Mircea Geoană a apreciat că este dificilă o guvernare în coaliţie.