Mircea Geoană a fost decorat cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos”: „S-a distins ca un lider, un manager de criză, un campion al inovației și un promotor al parteneriatelor NATO. A câștigat respectul și recunoștința tuturor” (VIDEO)

Publicat: 10 09. 2024, 13:43
Actualizat: 10 09. 2024, 14:30

Mircea Geoană și-a încheiat, marți, misiunea de secretar general adjunct al NATO. În cadrul unei ceremonii, acesta a fost decorat cu Ordinul „Serviciul Merituos” pentru activitatea sa în conducerea alianței.

Geoană, lăudat pentru activitatea sa la NATO

„E primul secretar general adjunct al NATO care s-a alăturat alianței din partea Europei Centrale și de Este și a fost un membru deosebit al alianței. S-a distins ca un lider, un manager de criză, un campion al inovației și un promotor al parteneriatelor NATO. Dl Geoană a reușit să transforme abordarea NATO față de inovare și pentru transformarea digitală NATO.

A menținut tradiția alianței printr-o contribuție echilibrată, pe care a dus-o el însuși, și a câștigat respectul și recunoștința tuturor celor din alianță”, a declarat un oficial NATO.

Și Jens Stoltenberg a susținut un discurs în care i-a mulțumit lui Mircea Geoană pentru tot ce a făcut în cadrul alianței.

Geoană a fost secretar general adjunct al NATO din 2019, mandatul său fiind prelungit de două ori.