Mircea Fechet: Când Transfăgărașanul va fi închis, există riscul ca urșii să aleagă calea ușoară de a se hrăni și, în lipsa feliei de pizza aruncată pe geam, să ajungă în gospodării / Vor fi 10 panouri de avertizare (VIDEO)

Mircea Fechet: Când Transfăgărașanul va fi închis, există riscul ca urșii să aleagă calea ușoară de a se hrăni și, în lipsa feliei de pizza aruncată pe geam, să ajungă în gospodării / Vor fi 10 panouri de avertizare (VIDEO)
Foto: Mircea Fechet / Facebook

Când Transfăgărașanul va fi închis, există riscul ca urșii să aleagă calea ușoară de a se hrăni și, în lipsa feliei de pizza aruncată pe geamul mașinii, să ajungă în gospodăriile oamenilor, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Cornel Chitucea.

Mircea Fechet, pe B1 TV, despre urșii de pe Transfăgărășan

Oficialul a anunțat că vor fi instalate panouri de avertizare.

„În această săptămână, sper eu să avem montate panourile de informare pe Transfăgărășan. Vor fi 10 panouri de avertizare, din care turiștii, participanții la trafic vor afla, în limba română și în limba engleză, că hrănirea urșilor este ilegală, că hrănirea urșilor este sancționată cu amendă contravențională și că un urs hrănit nu înseamnă altceva decât un urs condamnat la moarte”, a declarat Mircea Fechet.

Ce a spus despre relocarea urșilor la Zărnești

Întrebat despre situația din sanctuarul de la Zărnești, ministrul Mediului a spus: „Eu sper să identificăm împreună soluții și, la Zărnești, unde e un sanctuar privat, sau, mai exact, e rezultatul unui parteneriat public-privat, să putem reloca și alți urși de pe Transfăgărășan. În același timp, mă bucur că tot anul acesta vom termina de construit complexul de urși de la Timișu de Jos, din județul Brașov, acum se lucrează la gardul care va împrejmui acel complex, unde vom putea muta, și acolo, între 60 și 100 de urși, în funcție de vârsta acestora”.

„Asta înseamnă că vom identifica, cred eu, soluții, pentru că toți acei urși de pe Transfăgărășan, învățați cu mâncarea, cu felia de pizza aruncată prin geamul mașinii, atunci când acest drum național va fi închis, și nu mai durează mult până când se va întâmpla acest lucru, există riscul ca urșii să aleagă din nou calea ușoară de a se hrăni și, în lipsa feliei de pizza aruncată pe geam, să ajungă în gospodăriile oamenilor”, a mai declarat Mircea Fechet.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)