Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, este nemulţumit de măsurile recente luate de Guvernul Ponta. Dacă în urmă cu câteva luni, sindicalistul era un frenetic susţinător al actualei puteri, astăzi se întreabă cum vor reuşi colegii săi de breaslă să facă faţă noilor majorări de taxe şi impozite.
Nemulţumit de decizia Guvernului Ponta de a sista în continuare plata unor indemnizaţii lunare reparatorii pentru o categorie de revoluţionari, Mircea Dogaru a decis să-i scrie lui Victor Ponta o scrisoare de sancţionare.
„Înseamnă că actualul guvern îşi asumă mari riscuri pentru următorul Guvern. Pentru că adăugăm cheltuielile de sărbători, adăugăm creşterea preţurilor care are loc zilnic şi adăugăm în ianuarie începutul plăţii la consum şi cuantum de iarnă a energiei electrice şi a gazului. Eu nu îi critic, eu analizez din punctul de vedere al străzii şi al nostru. Ori în condiţiile în care reparaţiile promise n-au avut loc , nu văd ce ar mai face acum. Ne întrebăm cum vom face faţă în ianuarie februarie”, susține Dogaru.
În luna iulie a acestui an liderii USL şi Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, au încheiat un protocol de colaborare. Potrivit acelui acord uniunea era de acord cu cererile societăţii civile, printre care „desfiinţarea structurilor de poliţie politică de tip stalinist şi a instrumentelor politice tip Curtea Constituţională, ANI, DNA, CNSAS.
Pactul dintre sindicaliştii militari şi Guvernul Ponta promitea şi pensii mai mari. Prin ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, USL îşi va lua angajamentul să realizeze revenirea pensiilor militarilor la nivelul din 2010, începând cu anul 2013.
Şi alianţa Dogaru – USL nu e de ieri de azi. Tot liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate este şi cel care a iniţiat mitingurile de susţinere a USL din Piaţa Universităţii.
Mircea Dogaru este ginerele generalului Vasile Petruţ, fost şef al Grănicerilor. Acesta a activat, ulterior, la Departamentul Propagandă, sub comanda lui Ilie Ceauşescu.
A fost făcut ofiţer „la apelul bocancilor”, după ce, în 1979, a absolvit Facultatea de Istorie din Bucureşti. Până în 1982 a lucrat ca istoric militar la Centrul de Studii şi Cercetări. Apoi, până în 1988, a fost istoric la Consiliul Politic Superior.
După Revoluţie a mai fost, printre altele, cercetător ştiinţific, la Editura Militară şi în cadrul Direcţiei Siguranţă Militară.
În august 2009, Dogaru a înfiinţat Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, drept o organizaţie apolitică, non-profit. Cu toate acestea, din acelaşi an, Mircea Dogaru este invitat constant la congresele Partidului Conservator al lui Dan Voiculescu. De altfel, protestele de la Universitate au devenit palpabile după mai multe întrevederi cu liderul conservator. Acesta a fost şi motivul pentru care trustul lui Voiculescu a promovat excesiv respectivele mitinguri, devenite manipulari politice grosolane, lucru demonstrat de altfel si de stenogramele PNL.