Mircea Cosma (PSD): După retragerea lui Ponta, se va organiza un interimat până la Congresul din octombrie

Publicat: 13 07. 2015, 07:12
Foto: primarph.ro

Mircea Cosma (PSD) a declarat că se bucură că este ”un exemplu de urmat” și că, după retragerea lui Ponta, se va asigura un interimat la conducerea partidului, Congresul fiind convocat pentru luna octombrie. Cosma s-a autosuspendat de la șefia PSD Prahova în februarie 2014, după ce DNA a deschis un dosar penal pe numele său pentru trafic de influenţă.

„Îmi aduc aminte că atunci când eu am făcut această autosuspendare, în februarie 2014, lumea a rămas contrariată. Dar mă bucur că încă o dată sunt un exemplu demn de urmat”, a declarat Cosma pentru Mediafax.

El a mai declarat că, în funcție de desfășurarea evenimentelor, Ponta va decide dacă va mai candida sau nu pentru preşedinţia PSD: ”noi am convocat Congresul la nivel naţional în octombrie, iar până atunci se asigură interimat. Până atunci se va hotărî dacă-şi termină problemele sau dacă nu şi, dacă nu, (Victor Ponta – n.r.) nu va mai candida, probabil. Până atunci, vom vedea ce se va discuta în Biroul Permanent Naţional, care am înţeles că se convoacă miercuri”.

”PSD e un partid mare şi puternic, el a mai trecut prin situaţii de-astea. Orice cadru al nostru, care s-a afirmat din rândurile noastre, este o pierdere. Dar suntem mulţi şi Dumnezeu e cu noi”, a mai afirmat acesta.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Victor Ponta a anunțat că se retrage temportar de la șefia PSD, până când își va rezolva situația juridică. (Detalii AICI)