Minune în Filipine: O fetiţă s-a născut în mijlocul dărâmăturilor, după trecerea taifunului Haiyan

Minune în Filipine: O fetiţă s-a născut în mijlocul dărâmăturilor, după trecerea taifunului Haiyan
Minune în urma taifunului Haiyan care a ras tot în calea sa, în centrul arhipelagului Filipine. În mijlocul dărămăturilor, într-un centru medical improvizat, o femeie întinsă pe o simplă placă de lemn a...

Minune în urma taifunului Haiyan care a ras tot în calea sa, în centrul arhipelagului Filipine.

În mijlocul dărămăturilor, într-un centru medical improvizat, o femeie întinsă pe o simplă placă de lemn a născut o fetiță.

Bebelușul, care s-a născut într-o clădire a aeroportului din Tacloban, unul dintre orașele cele mai afectate de furtună, va purta numele bunicii sale, dispărute în urma taifunului.

„Ea este miracolul meu. Am crezut că voi muri şi  ea odată cu mine, în pântec, când au venit valurile să ne ia”, povesteşte femeia.

Mama acesteia a fost luată probabil de valurile înalte de câţiva metri generate de taifunul Haiyan şi care s-au abătut asupra casei familiale în apropiere de Tacloban, capitala insulei Leyte, situate în partea de est a arhipelagului.

Tânăra nu şi-a mai văzut mama de atunci.

Autorităţile se tem că 10.000 de persoane au murit în Leyte şi câteva sute pe insulele învecinate, notează AFP.

Dacă acest bilanţ provizoriu se verifică, Haiyan va fi catastrofa naturală cu cel mai mare număr de victime din istoria recentă a insulelor Filipine.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`