Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)

Publicat: 29 09. 2024, 23:00
Foto: Adrian Ioan Veştea / Facebook

Adrian Veștea (PNL), președintele ales al Consiliului Județean Brașov, încă ministrul Dezvoltării, a declarat că liberalii nu se vor retrage de la guvernare până la alegeri, iar după va rezulta un guvern după cum vor vota românii. Veștea nu exclude nici continuare alianței cu PSD, nici o nouă coaliție de dreapta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Talk B1”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Veștea: PNL rămâne în echipa de guvernare

„Pe perioada acestei campanii electorale vor exista foarte multe tensiuni. (…) Cert e că PNL va rămâne la guvernare, își va asuma guvernarea, avem obligația de a trece această perioadă care e o perioadă grea. (…) PNL rămâne solidar în echipa de guvernare și am toată convingerea, că vorbim de alegerile prezidențiale care creează foarte multă tensiune, că Nicolae Ciucă va fi unul dintre cei doi finaliști și cu siguranță va fi câștigătorul acestei campanii.

Acesta a mai spus că, în opinia sa, e „o ceartă reală, nu doar o regie” între Nicolae Ciucă (PNL) și Marcel Ciolacu (PSD).

Adrian Veștea, despre perspectivele politice după alegeri

Întrebat dacă după alegeri ar putea fi în echipa de guvernare fără PSD, acesta a răspuns: „De fiecare dată am observat că în politică nu ai voie să zici niciodată ”nu se poate” sau că ”nu se va întâmpla”. Se poate întâmpla orice. Putem avea o coaliție pe partea dreaptă și sunt destul de multe argumente. În același timp, să nu ajungem într-un blocaj, țara să fie guvernată”.

Pe de altă parte, liberalul a exclus o alianță cu AUR sau SOS.

Întrebat dacă va exista o coaliție cu PSD și după alegeri, Adrian Veștea a răspuns: „Nu cred că e cineva în măsură azi… Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție, cred că toate aceste lucruri le vor decide românii”.