Ministrul Sănătăţii : Sunt foarte mari probleme cu infrastructura spitalicească în multe judeţe

Ministrul Sănătăţii : Sunt foarte mari probleme cu infrastructura spitalicească în multe judeţe
Foto: adevarul.ro

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, susţine că „sunt foarte mari probleme cu infrastructura spitalicească în multe judeţe”. Aceasta a mai precizat că este necesar ca autorităţile publice să se implice în problema infrastructurii spitalelor, potrivit Mediafax.

„Există autorităţi publice locale, precum Consiliul Judeţean Călăraşi, care a luat măsuri pentru a aduce medici tineri în spitalele din zonă, pentru a le suplimenta veniturile. Vor să investească în spitalele de acolo şi îi vom ajuta şi noi de la minister. Sunt foarte mari probleme cu infrastructura spitalicească în multe judeţe.

Investiţiile nu pot fi făcute doar de Ministerul Sănătăţii. Este nevoie implicarea autorităţilor locale. Spitalul de Arşi va aparţine de spitalele care ţin de Ministerul Sănătăţii însă clădirea aparţine Primăriei Sectorului 1. Situaţia asta nu ajută spitalele. Floreasca este un alt exemplu", a declarat la Realitatea Tv, Vlad Voiculescu.

În ceea ce privește măsurile pe care ministerul le are în vedere pentru rezolvarea problemei infrastructurii spitalelor, acesta susţine că una dintre ele ar fi un "plan de investiţii, împreună cu Ministerul Finanţelor, care să pună lucrurile pe o traiectori clară în următorii ani".

„El (n.r. planul) pleacă de la cele trei spitale regionale. Vin alte proiecte de investiţii, un nou Spital de Arşi , un spital de copii, o nouă cladire a Spitalului C.C. Iliescu. Nu va fi niciun fel de privatizare a sistemului public de sănătate şi nici pentru spitale. Poate parteneriat public privat. Avem mai multe scenarii in vedere", a mai spus ministrul.

În privința infecțiilor intraspitaliceşti, ministrul a explicat că nu sunt un fenomen nou, fiind de părere că "sistemul de sănătate s-a deteriorat treptat".

„Este esenţial ca spitalele în care investim să aiba un laborator propriu. Cele fără laborator au servicii externalizate. Este vorba despre un program pilot. Raportarea se face acum lunar către DSP şi de acolo către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Avem în vedere schimbarea contractului de management. Infecţiile nosocomiale nu sunt un fenomen nou. Cred că sistemul de sănătate nu s-a deteriorat brusc, ci treptat. Au venit aşteptări din ce în ce mai mari ale societăţii. Muşamalizarea nu mai este acceptată", a declarat Voiculescu.

„Peste 20.000 de medici au părăsit ţara. România a investit în ei. Avem timp să creştem plata gărzilor, salariile medicilor, să mai reparăm câteva lucruri", a spus Vlad Voiculescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)