Ministrul Sănătății, discuții cu managerii de spitale privind reorganizarea circuitelor COVID și non-COVID. Ce a declarat Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, discuții cu managerii de spitale privind reorganizarea circuitelor COVID și non-COVID. Ce a declarat Vlad Voiculescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a avut joi o videoconferință cu managerii de spitale, cu care a discutat despre reorganizarea circuitelor COVID și non-COVID în unitățile sanitare.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, discuții cu managerii de spitale privind reorganizarea circuitelor COVID și non-COVID

Vlad Voiculescu a subliniat necesitatea ca fiecare spital, alături de Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, să evalueze infrastructura şi capacităţile de a organiza activitatea medicală pe fluxuri separate pentru pacienţi, astfel încât cazurile de COVID-19 să beneficieze de o abordare multidisciplinară, iar pentru cazurile non-COVID să crească accesibilitatea şi calitatea serviciilor medicale de care au nevoie, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, potrivitAgerpres.

„Vrem să creştem calitatea serviciilor medicale atât pentru pacienţii COVD-19, cât şi pentru cei care se adresează spitalelor cu alte afecţiuni. Tot mai multe unităţi sanitare destinate COVID-19 au solicitat redeschiderea pentru tratarea altor cazuri în această fază epidemiologică. Am cerut Direcţiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate şi a modului în care sunt separate complet circuitele funcţionale pentru pacienţii infectaţi de cei neinfectaţi. Aştept o propunere de planificare a capacităţilor la nivelul spitalelor pentru a putea reconsidera unităţile medicale privind încadrarea COVID-19″, susține ministrul Sănătăţii, citat în comunicat.

În prezent, Ministerul Sănătății desfășoară un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID, pe de o parte, dea organiza şi circuite separate pentru pacienţii non-COVID şi, pe de altă parte, de a creşte capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienţii COVID-19.

Până astăzi, 18 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 771.843 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat joi de autorități. Grupul de Comunicare Strategică a precizat că717.179 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot până astăzi, 19.659 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.913. Dintre acestea,936 sunt internate la ATI, conform celor mai recente date.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.804.671 de teste RT-PCR și 230.652 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.599 de teste RT-PCR (17.720 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.879 la cerere) și 7.997 teste rapide antigenice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”