Ministrul Radu Oprea a explicat schemele de ajutor de stat în industrie: „Mai sunt lucruri de făcut pentru că există posibilitatea, printr-un nou regulament european, ca banii UE să fie folosiți pentru dezvoltarea unor domenii strategice” (VIDEO)

Publicat: 31 07. 2024, 13:41
Sursa foto: Facebook / Ștefan Radu Oprea

Radu Oprea (PSD), ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a vorbit miercuri, în emisiunea „Talk B1” moderată de Alex Vlădescu pe B1 TV, despre schemele de ajutor de stat în industrie care sunt în desfășurare sau urmează a fi lansate.

Oprea, despre schemele de ajutor de stat

„Sunt mai multe scheme de ajutor de stat care azi sunt în desfășurare sau urmează a fi lansate. Vorbesc aici despre Construct Plus, unde vom anunța lista foarte scurt, că acolo sunt proiecte de peste un miliard care au fost depuse. Bugetul de anul acesta e de 150 de milioane de euro și vorbim de un miliard de euro. La fel Investalim-ul la Ministerul Agriculturii.

Ieri sau alaltăieri cred că a fost deschisă la Ministerul Finanțelor o schemă de ajutor de stat pentru industria mare, pentru dezvoltarea echilibrată a României în diversele zone de dezvoltare.

S-a încheiat etapa de transparență pentru schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare. E altă schemă multianuală unde bugetul pe anul acesta e de 150 de milioane de euro. Vom publica săptămâna aceasta – săptămâna viitoare ghidul și-i invit pe antreprenori să aplice.

Mai sunt lucruri de făcut pentru că există posibilitatea prin STEP, printr-un nou regulament european, ca bani din fondurile europene să fie folosiți pentru dezvoltarea unor domenii strategice”, a explicat ministrul Radu Oprea, pentru B1 TV.

În aceeași emisiune, acesta a vorbit despre programele Start-Up Nation și Femeia antreprenor.