Ministrul Radu Oprea a explicat schemele de ajutor de stat în industrie: „Mai sunt lucruri de făcut pentru că există posibilitatea, printr-un nou regulament european, ca banii UE să fie folosiți pentru dezvoltarea unor domenii strategice” (VIDEO)

Ministrul Radu Oprea a explicat schemele de ajutor de stat în industrie: „Mai sunt lucruri de făcut pentru că există posibilitatea, printr-un nou regulament european, ca banii UE să fie folosiți pentru dezvoltarea unor domenii strategice” (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Ștefan Radu Oprea

Radu Oprea (PSD), ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a vorbit miercuri, în emisiunea „Talk B1” moderată de Alex Vlădescu pe B1 TV, despre schemele de ajutor de stat în industrie care sunt în desfășurare sau urmează a fi lansate.

Oprea, despre schemele de ajutor de stat

„Sunt mai multe scheme de ajutor de stat care azi sunt în desfășurare sau urmează a fi lansate. Vorbesc aici despre Construct Plus, unde vom anunța lista foarte scurt, că acolo sunt proiecte de peste un miliard care au fost depuse. Bugetul de anul acesta e de 150 de milioane de euro și vorbim de un miliard de euro. La fel Investalim-ul la Ministerul Agriculturii.

Ieri sau alaltăieri cred că a fost deschisă la Ministerul Finanțelor o schemă de ajutor de stat pentru industria mare, pentru dezvoltarea echilibrată a României în diversele zone de dezvoltare.

S-a încheiat etapa de transparență pentru schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare. E altă schemă multianuală unde bugetul pe anul acesta e de 150 de milioane de euro. Vom publica săptămâna aceasta – săptămâna viitoare ghidul și-i invit pe antreprenori să aplice.

Mai sunt lucruri de făcut pentru că există posibilitatea prin STEP, printr-un nou regulament european, ca bani din fondurile europene să fie folosiți pentru dezvoltarea unor domenii strategice”, a explicat ministrul Radu Oprea, pentru B1 TV.

În aceeași emisiune, acesta a vorbit despre programele Start-Up Nation și Femeia antreprenor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis