Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Niciun pensionar nu va primi în septembrie o pensie mai mică decât cea din luna august” (VIDEO)

Publicat: 22 08. 2024, 15:30
Actualizat: 29 08. 2024, 15:56
Inquam Photos / George Calin

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat joi în cadrul unei conferințe de presă că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării. Toți pensionarii vor primi în septembrie și lunile următoare o pensie cel puțin egală cu cea din luna august, a precizat ministrul Muncii.

“Nicio pensie nu scade. Vreau să fiu foarte bine înțeleasă. Niciun pensionar nu va primi în septembrie o pensie mai mică decât cea din luna august, niciunul. Fac apel la mass media astfel încât să transmită acest mesaj, astfel încât informația corectă să ajungă la pensionari. Nicio pensie nu scade în urma recalculării, din contră. Cei mai mulți, adică 82% dintre pensionari vor primi mai mult. Indiferent de rezultatul recalculării, din decizia primită de la casa de pensii toți pensionarii vor primi în septembrie și lunile următoare o pensie cel puțin egală cu cea din luna august. Nimeni nu va primi mai puțin”.

Noua lege a pensiilor garantează că pensionarii vor primi cuantumul cel mai favorabil, indiferent de rezultatul recalculării, a mai precizat Simona Bucura-Oprescu:

“Mă adresez acum pensionarilor care în decizia primită de la Casa de Pensii au un cuantum mai mic în urma reclaculării. Stimați pensionari, pensia dumneavoastră nu scade. Noua lege a pensiilor garantează că pensionarii vor primi cuantumul cel mai favorabil, indiferent de rezultatul recalculării. Dacă în decizia de recalculare punctajul rezultat indică o valoare mai mică decât pensia primită în luna august atunci veți primi pensia mai avantajoasă, pensia lunii august. Scrie negru pe alb și pe deciziile de recalculare pe care le-ați primit sau urmează să șe primiți. Se menține cuantumul pensiei stabilit și aflat în plată anterior recalculării de la 1 septembrie 2024, conform art 144, alin 6 din legea 360/2023. Nu va scădea cu niciun leu pensia dumneavoastră.

Ca toate lucrurile să fie clare și fără niciun fel de echivoc veți primi în următoarele săptămâni o confirmare oficială din partea Ministerului Muncii și a Casei Naționale de Pensii Publice că pensia dumneavoastră nu scade. Cea mai bună confirmare pentru ceea ce spun va fi însuși cuponul de pensie aferent lunii septembrie”.