Ministrul Muncii se plânge de premier și de colegii din Guvern: Nu sunt consultată, nici întrebată, atunci când se ia o decizie în USL

Publicat: 18 05. 2013, 17:08

Încă un ministru liberal  îl atacă dur pe premierul Victor Ponta. Am stat noaptea să scriu măsurile despre care se vorbea ziua la Tv, se plânge ministrul Muncii Mariana Câmpeanu, într-o şedinţă a liberalilor.

O discuţie suprinsă după uşile închise arată revolta ministrului Muncii. Câmpeanu susţine că nu mai avea ce să facă atâta timp cât premierul şi ministrul Voinea  au ieşit public şi au anunţat majorările ajutoarelor sociale. În plus, ministrul spune că după ce în America a negociat cu Banca Mondială să nu se scoată tariful social, ulterior altii au ieşit public să vorbească despre măsuri.

”Poziția mea în guvern nu este sprijinită nici de colegii mei pentru că niciodată când se ia o decizie în USL, când se adoptă ceva niciodată nu am fost întrebată, nu am fost consultată. Inclusiv problema cu Ordonanța de ieri (n.a OUG privind creșterea venitului minim) măcar o întrebare în ședință, măcar să întrebe în ședință >”, declara ministrul Muncii.

”Când s-a luat măsura cu ajutoarele sociale să se facă în două tranșe a fost o ambiție pentru a nu se lucra pe varianta mea pentru 13 milioane de RON și știti ce se întâmplă – toți primarii sunt puși de-a-n boulea să lucreze de două ori, să ia mii de dosare la mână, odată acum în septembrie”, a mai spus Câmpeanu.

Ministru a spus că a auzit de la televizor de majorarea ajutoarelor sociale, fiind obligată să stea să transcrie din ce auzea.

”Domnul prim-ministru a ieșit la TV și a anunțat că se măresc cu 13% în două tranșe, domnul Voinea a ieșit și a spus că se măresc cu 8,4 și cu 4 la anul și atunci eu ce era să fac? Am aflat la TV și am stat toată noaptea să scriu cum s-a spus la TV. Ce puteam să fac pentru că nu am fost consultată când s-a hotărât acest lucru”, s-a mai plâns ministrul.

Mariana Câmpeanu se plânge de premierul Ponta

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: