Ministrul Muncii, Marius Budăi: Nici în coaliție, nici în Guvern nu am discutat despre creșterea vârstei de pensionare (VIDEO)

Publicat: 02 02. 2022, 12:14
Actualizat: 02 02. 2022, 12:28
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat miercuri, la începutul ședinței de Guvern că nu s-a discutat nici în Guvern, nici în coaliție creșterea vârstei de pensionare:

„Nici în coaliție, nici în Guvern nu am avut această discuție. Posibilitatea ca o persoană să rămână în câmpul muncii există și acum în lege. Poate opta, există și o bonificație dacă vor să rămână doar în serviciu și nu încasează pensia. Putem discuta dacă mărim sau nu acea bonificație sau să vedem în această reformă a pensiilor la care trebuie să lucrăm dacă intră alte prevederi. Și pentru că speranța de viață în România este scăzută, mult sub media UE, nu susținem acest proiect”, a spus ministrul Muncii.

Marius Budăi, precizări cu privire la creșterea vârstei de pensionare

Ministrul Muncii spune că nu susține creșterea vârstei de pensionare în România. Marius Budăi este de părere că 70 de ani este un moment târziu pentru ieșirea din activitate, iar prioritatea ar trebui să fie creșterea speranței de viață sănătoasă.

Marius Budăi spune că în mandatul său nu va crește vârsta de pensionare în România, până la 70 de ani și susține că deja oamenii ies la pensie mult prea târziu în țara noastră.

Nu s-a schimbat nimic. Aș vrea să vă prezint și argumentele prin care să-mi susțin această afirmație. Eu cred că în România trebuie să ne preocupăm mai întâi, înainte de a crește vârsta de pensionare, de a crește speranța de viață a cetățenilor români, de a crește speranța de viață sănătoasă a cetățenilor români”.