Ministrul Muncii, Marius Budăi: Nici în coaliție, nici în Guvern nu am discutat despre creșterea vârstei de pensionare (VIDEO)

Ministrul Muncii, Marius Budăi: Nici în coaliție, nici în Guvern nu am discutat despre creșterea vârstei de pensionare  (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat miercuri, la începutul ședinței de Guvern că nu s-a discutat nici în Guvern, nici în coaliție creșterea vârstei de pensionare:

„Nici în coaliție, nici în Guvern nu am avut această discuție. Posibilitatea ca o persoană să rămână în câmpul muncii există și acum în lege. Poate opta, există și o bonificație dacă vor să rămână doar în serviciu și nu încasează pensia. Putem discuta dacă mărim sau nu acea bonificație sau să vedem în această reformă a pensiilor la care trebuie să lucrăm dacă intră alte prevederi. Și pentru că speranța de viață în România este scăzută, mult sub media UE, nu susținem acest proiect”, a spus ministrul Muncii.

Marius Budăi, precizări cu privire la creșterea vârstei de pensionare

Ministrul Muncii spune că nu susține creșterea vârstei de pensionare în România. Marius Budăi este de părere că 70 de ani este un moment târziu pentru ieșirea din activitate, iar prioritatea ar trebui să fie creșterea speranței de viață sănătoasă.

Marius Budăi spune că în mandatul său nu va crește vârsta de pensionare în România, până la 70 de ani și susține că deja oamenii ies la pensie mult prea târziu în țara noastră.

Nu s-a schimbat nimic. Aș vrea să vă prezint și argumentele prin care să-mi susțin această afirmație. Eu cred că în România trebuie să ne preocupăm mai întâi, înainte de a crește vârsta de pensionare, de a crește speranța de viață a cetățenilor români, de a crește speranța de viață sănătoasă a cetățenilor români”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie