Ministrul Muncii, aproape să renunțe la statutul de tehnocrat: "Trebuie să recunosc că am avut discuții cu USR, mi s-a propus să mă alătur echipei și recunosc că e tentant"

Publicat: 03 10. 2016, 16:34

Dragoș Pîslaru a anunțat în cadrul unui interviu că este în discuții cu partidul lui Nicușor Dan, Uniunea Salvați România, și că în două săptămâni va renunța la statului de tehnocrat și implicit de ministru al Muncii și va intra în politică, sau dacă va rămâne în guvern să își ducă mandatul la final.

"Trebuie să recunosc că am avut discuții cu USR, mi s-a propus să mă alătur echipei și recunosc că e tentant. Pentru că USR e acum un partid care vine cu oameni complet nepătați din perspectiva etică, morală, de corupție și care au o agenda progresistă" a precizat ministrul Muncii într-un interviu pentru hotnews.ro.

Dragoș Pîslaru ezită însă în a anunța decizia finală deoarece sunt anunțate mai multe greve în perioada următoare, iar o plecare a sa ar putea dăuna guvernului condus de Dacian Cioloș.

"Pe de altă parte, în această perioadă s-au anunțat greve din mai multe zone. Există cel puțin două elemente dificil de gestionat: legea salarizării unitare, pe care aș vrea să o împing mai departe, și salariul minim – o problemă tratată pe ultima sută de metri anul trecut, fostul guvern nu-și asumase nimic și ne-am trezit că pâna pe 31 decembrie trebuie să adoptăm un nivel – acum avem în derulare elemente de studii de impact și aș vrea să vedem ca anul ăsta să nu se mai întample iar negocierea pe ultima sută de metri.

"Deci, în esență, din cauza acestor elemente, greve și cele două evenimente, am o dificultate în a concepe plecarea mea acum. Dar probabil că în următoare două săptămâni aceste lucruri se vor clarifica. Pe de o parte, dacă există vreo cale pentru mine să cred că e realist ca prin ceva ce pot face să preîntâmpin grevele, ceea ce nu cred că e posibil pentru că par să aibă un substrat politic și electoral" a precizat ministrul Muncii.

Dragoș Pîslaru a afirmat că nu este o ambiție personală de a intra într-un partid, ci este doar dorința ca lucrurile ce au fost făcute până acum să fie în continuare implementate și să se păstreze agenda de progres începută.

"Motivul pentru care m-aș duce în USR e strict pentru a găsi o cale de a susține câteva lucruri cristalizate in ultima vreme pentru următoarea agendă în spațiul public. Deci nu e vorba de o ambiție personală, ci de încercarea de a proiecta o agendă. USR e acum cea mai deschisă formațiune la o agendă de progres, care să ia în calcul reforme de tipul celor pe care acest guvern le-a început. Mă uit la declarațiile publice, la oamenii de acolo. Am avut discuții la nivel de potențial de implicare, dar să vorbim despre ce și cum, asta e mult" a precizat Pîslaru.