Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, nemulțumită de alegerea Oanei Hăineală în fruntea CSM

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, nemulțumită de alegerea Oanei Hăineală în fruntea CSM

Alegerea Oanei Hăineală în fruntea Consiliului Superior al Magistraturii stârneşte reacţii negative în continuare. Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, nu este de acord cu noua conducere CSM. Potrivit ziare.com, ministrul crede că procurorul Oana Hăineală a fost aleasă în această funcţie printr-un viciu de procedură.

Printrei cei care au votat împotriva Oanei Hăineală în fruntea CSM s-a numărat şi Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei. Potrivit luju.ro, Pivniceru a votat pentru Mircea Aron, contracandidatul Oanei Hăineală.

„Contestarea alegerii doamnei Hăineală, propusă de secția de judecători a CSM nu a fost încă judecată prin vot, pentru că nu s-a ajuns la acest vot. Dar, printr-o fraudă de informare, contestația a fost anunțată ca respinsă”, a declarat Mona Pivniceru.

Ministrul Justiţiei nu este însă singura persoană care contestă valabilitatea alegerii lui Hăineală ca președinte CSM. Şi premierul Victor Ponta crede că situaţia de la consiliu nu reprezintă decât o mascaradă.

„Tocmai că sunt fost procuror ar trebui să mă bucur, dar nu mă bucur. Ceea ce eu  am văzut că s-a întâmplat la CSM (…) a fost o mascaradă și nu a făcut altceva decât să scadă și mai mult încrederea, care astăzi este dezastruoasă, a opiniei publice vizavi de ceea ce înseamna conducerea Justiției”, a spus primul ministru.

Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Este pentru prima dată când această funcţie îi revine unui procuror şi nu unui judecător. Deşi alegerea sa a fost contestată de către secţia pentru judecători a CSM, cererea de anulare a votului a fost respinsă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`