Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, despre scandalul privind lucrările la planșeul din Piața Unirii: „Mi-e greu să răspund de partea cui se află dreptatea”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, despre scandalul privind lucrările la planșeul din Piața Unirii: Mi-e greu să răspund de partea cui se află dreptatea
Alina Gorghiu (PNL), ministrul Justiției. Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a comentat într-o intervenție pentru B1 TV scandalul între Nicușor Dan și Daniel Băluță privind lucrările la planșeul de la Piața Unirii. Aceasta a refuzat să spună cine are dreptate însă speră să existe o înțelegere între cei doi edili, înainte de a se apela la justiție:

“Mi-e greu să răspund de partea cui se află dreptatea, important e că toate aceste proiecte de infrastructură care sunt precare să fie realizate.

Trebuie reabilitat plafonul, sunt multe alte lucruri în București care trebuie făcute, indiferent cî vorbim de Sectorul 4, de Sectorul 1, de Primăria Bucureștiului, și așa mai departe.

Vorbim de doi oameni care au fost legitimați de votul bucureștenilor curând. În iunie au avut loc alegerile locale și primarul Băluți și primarul Capitalei, Nicușor Dan, au primit din partea bucureștenilor un nou mandat și lumea se așteaptă să se așeze bărbătește, înțelept, la masă să rezolve acest diferent în mod rapid și eficient.

Sigur aici sunt niște nuanțe care merită să le discutăm dacă am ști dosarul speței respective. Nu poți să construiești nimic fără o autorizație. Evident că ai obligația indiferent că ești Primăria București sau rimăria Sectorului 4 ai obligația să ai la dosar toate avizele pentru că altfel orice construcție ridicată care ridică probleme, vicii, și așa mai departe cineva tot va lua dosarul să studieze dacă s-au făcut sau nu condiții de legalitate.

Cred că nu e de interes public acest conflict, expus de dimineața. Mi-aș dori ca problemele acestea sau bucătăria acestei reabilitări să fie rezolvată în primărie și nu în spațiul public cu buldozere sau cu poliția locală. Mi-aș dori să nu existe niciun fel de cheie altfel decât cea administrativă pentru a citi acest diferent”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:05 - Emil Dumitru (PNL), după scandalul privind planșeul Unirii: Am ajuns într-o situație penibilă. Cred că trebuie să clarificăm foarte bine, pe viitor, în legislația națională, care sunt competențele Primăriei Generale și primăriilor de sector
21:57 - Nicolae Ciucă: „M-am opus Cortinei Roșii de Fier care amenință să cadă după decizia CCR, mă opun și gardurilor puse cu forța”
21:45 - Radu Miruță, despre scandalul lucrărilor la planșeul din Piața Unirii: „Niște instituții naționale nu pot să stabilească cadastrul pe suprafața cărei primării este” (VIDEO)
21:37 - Marcel Ciolacu intervine în scandalul privind planșeul Unirii: Într-o democrație consolidată, dreptatea nu se face cu buldozerul, ci prin instituțiile statului. Aici nu este vorba de cine strigă mai tare
21:27 - Rareș Hopincă, despre scandalul privind planșeul Unirii: Primarul General nu poate emite dispoziții de demolare pentru o proprietate aparținând altcuiva, pentru o proprietate privată. Dispoziția e ridicolă în sinea ei (VIDEO)
21:07 - Prefectul Capitalei atacă în instanță dispoziția lui Nicușor Dan de desființare a șantierului
21:03 - Alina Gorghiu: Anul trecut am adus aproape 900 de fugari în România, iar anul acesta, până la finalul lunii septembrie, am reușit să aducem aproape 620 de fugari (VIDEO)
21:02 - Plimbările cu mașina funerară au devenit virale pe rețelele de socializare. Cum răspund autoritățile
20:51 - Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: „Cam toată lumea știe care va fi finala pentru președinție”
20:33 - Animalul care trăiește exclusiv în România. Aparține unei specii preistorice și este considerat „fosilă vie”