Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, contestat puternic de liberali pentru creșterea taxelor și legea pensiilor: “Nu ne-a consultat. Nu trebuie să facem campanie electorală pentru Ciolacu”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, contestat puternic de liberali pentru creșterea taxelor și legea pensiilor: “Nu ne-a consultat. Nu trebuie să facem campanie electorală pentru Ciolacu”
Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, la debutul ședinței de guvern în care s-a vorbit despre noua lege a pensiilor. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Tot mai mulți liberali critică prestația ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, pe fondul pachetului cu măsurile fiscale și a proiectului de lege privind creșterea pensiilor. Deputatul PNL Adrian Cozma a declarat în emisiunea News Pass, cu Laura Chiriac, faptul că Marcel Boloș nu s-a consultat cu nimeni din partid când a luat decizii privind ccreșterea taxelor sau măsuri contestate, cum ar fi imposibilitatea firmelor de a plăti jumătate din amendă în termen de 15 zile:

„Este inadmisibil ca firmelor care vor fi sancționate de acum încolo de ANAF, pe legea contabilității, pe ordonanța 70/2015, să nu fie posibilă plata a jumătate din amendă în termen de 15 zile.

Mă dezic de această acțiune a domnului Boloș, motiv pentru care împreună cu 30 de parlamentari PNL am semnat ieri un proiect de lege prin care corectăm această nedreptate care li se face societăților comerciale și am depus proiectul de lege în regim de urgență.

Nu e împotriva domnului Boloș, e împotriva acelei angajări a răspunderii făcută de domnul Ciolacu. A venit de la Ministerul Finanțelor această propunere care este una abuzivă și cred că trebuie să o corectăm. La fel cum am reușit să o corectăm pe cea cu cash-ul săptămâna trecută când tot eu am inițiat proeictul de lege cu 70 de parlamentari PNL”.

Adrian Cozma a precizat că măsurile fiscale și creșterile de pensii ar putea să ducă la blocrea economiei:

„Mă determină să apăr tot ceea ce înseamnă liberalism, corectitudine, o piață economică corectă. Din păcate nu a înțeles acest rol, nu ne-a întrebat și nici nu ne-a consultat domnul Boloș când a luat această decizie, la solicitările, probabile,… dar și domnul Ciolacu, și domnul Boloș trebuie să înțeleagă că nu putem să agresăm societățile comerciale pentru că există un principiu, oaia ca să o poți să o mulgi trebuie să o ții în viață.

Dacă tu omori firmele și nu dai absolut nimic, nu vii în sprijinul economiei cu siguranță nu va mai fi cine să plătească taxe și impozite pentru majorări de salarii, majorări de pensii. Să vedem în ce situație suntem astăzi realist din punct de vedere economic.

Avem un deficit de 55 miliarde de lei și vorbim de majorări de 50 de miliarde de anul viitor. Pensiile trebuie indexate, pentru că pensionarii noștri o duc rău, și trebuie majorate dar trebuie să o facem într-un mod responsabil și realist, nu să facem campanie electorală pentru domnul Ciolacu care se vede președinte al României. Nu e rău acest lucru, dar nu pe vise vândute și pe fabrică de vise, cum face domnul Ciolacu în momentul de față”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)