Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Nu există un risc pentru o avarie la nivelul întregului sistem energetic național” (VIDEO)

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: Nu există un risc pentru o avarie la nivelul întregului sistem energetic național (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a dat asigurări într-o intervenție pentru B1 TV că România este ferită de pericolul unei pene globale de curent, în contextul temperaturilor record din această perioadă. Acesta a precizat că există posibilitatea să fie înregistrate defecțiuni, dar ele vor avea un caracter local și vor fi rapid soluționate, comparativ cu defecțiunile care apar în sezonul rece:

“Nu există un risc în acest moment pentru asemenea avarie la nivelul întregului sistem energetic național. România a avut o singură pană totală de curent, în 1977. În acest moment, de aceea este atât de importantă echilibrarea sistemului, suntem pe un sistem proeictat acum zeci de ani, dar el face față acestor condiții.

Vreau să transmit acest mesaj că ne uităm cu maximă atenție la securitatea energetică și la menținerea echilibrului în sistem. Sigur că pot apăarea averii locale la câteva blocuri, poate chiar un cartie și ele să dureze câteva ore, nu anticipăm să existe avarii pe o durată îndelungată de timp.

Spre deosebire de sezonul rece când intervențiile în teren sunt îngreunate de condițiile din proximitatea liniile de joasă, medie sau înaltă tensiune nu discutăm despre un asemenea scenariu pe timpul verii. Deci da, există transformatoare, rețele care pot fi supraîncărcate dinc auza vremii pot apărea probleme dar ele vor fi strict locale”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`