Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, critici la adresa ONG-urilor de mediu: „Consecința litigiilor este că se întârzie investițiile”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, critici la adresa ONG-urilor de mediu: Consecința litigiilor este că se întârzie investițiile
Foto: Facebook / Sebastian Burduja

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a criticat într-o intervenție pentru emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, ONG-urile de mediu care blochează în instanță proiectele energetice:

“Am constatat că aproape cu fiecare administrativ admis, că vorbim de un ordin de ministru, că vorbim de un acord de mediu, că vorbim de o autorizație de construire acestea sunt sistematic contestate în instanță de două-trei organizații de mediu. Eu respect societatea civilă, apreciez orice demers civic onest, dar când devine o chestiune de sabotaj sistematic materializat prin procese cu avocați foarte buni, foarte bine plătiți, cred că cineva trebuie să dea niște explicații. Statul român a cheltuit sute de milioane, poate miliarde de euro în proiecte hidroenergetice în mod special, acum mai nou în proiecte de exploatare a gazului în Marea Neagră. Vorbim de miliarde de euro care riscă să fie blocate sau au fost blocate deja ani buni de zile de către aceste organizații cu o agendă care cu siguranță nu este aliniată intereselor României”.

Ministrul Energiei a mai precizat că nu există vulnerabilități privind Neptul Deep sau celelalte proiecte aflate în execuție:

“Consecința acestor litigii este că se întârzie aceste investiții, nu de azi de ieri, ci de foarte mulți ani. Ce ar însemnat pentru sistemul energetic să aibă astăzi niște sute de MW în plus din hidrocentrale. Sunt grupuri folosite pentru echilibrarea sistemului, acoperirea vârfului de consum de seară. Toate acestea s-ar traduce printr-un preț pe piața zilei următoare mult mai competitiv. Pentru că ele au fost vicitma acestor demersuri sistematice de sabotaj în instanță astăzi nu le avem”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`