Ministrul Energiei infirmă categoric existența unor probleme cu privire la aprovizionarea și stocurile de carburanți în România
Ministrul Energiei a infirmat categoric zvonurile potrivit cărora ar exista o serie de probleme cu privire la stocurile și aprovizionarea de carburanți a României. Virgil Popescu spune că țara noastră dispune de toate resursele necesare pentru a asigura consumul populației.
În ultimele zile, în spațiul public au apărut o serie de informații în acest sens, motiv pentru care ministrul a ținut să ofere o serie de clarificări.
Virgil Popescu infirmă existența unor probleme privind stocurile de carburanți ale României
Ministrul Energiei le dă asigurări românilor și a explicat că nu există, în prezent, probleme în ceea ce privește aprovizionarea și stocurile de carburanți din țara. Astfel, România are posibilitatea de a susține consumul populației, dar și economia.
„În urma apariţiei unor speculaţii de presă pe tema rezervelor de carburant la nivel naţional, Ministerul Energiei infirmă categoric existenţa unei astfel de probleme atât în privinţa stocurilor, precum şi în privinţa aprovizionării cu carburanţi. România deţine toate resursele necesare pentru a asigura consumul atât pentru populaţie, cât şi pentru economie”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.
Ce spune Virgil Popescu despre exploatarea gazelor din Marea Neagră
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că România va avea iarna viitoare gaze și din alte surse, inclusiv din Marea Neagră. Acesta a susținut că exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja de către compania Black Sea Oil&Gas.
Totodată, Virgil Popescu a susținut că, în cel mai scurt timp, Romgaz va prelua perimetrul Neptun Deep, de la Exxon, astfel încât în 2026 să avem deja gaze naturale, pentru a fi folosite cât mai mult în România.
„România va avea gaze și din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră. Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas. Se fac deja teste pentru a introduce prima moleculă de gaz în sistemul național de transport.
Începând de anul acesta vom avea un miliard de metri cubi de gaze în plus. Cei de la Romgaz vor finaliza în cel mai scurt timp preluarea perimetrului Neptun Deep, de la cei de la Exxon. Prin această tranzacție, cei de la Romgaz preiau și tehnologia și contractele aferente pentru începerea lucrărilor, ca în 2026 să avem deja gaze naturale, pentru a fi folosite cât mai mult în România.
Pentru a nu lăsa ca propaganda să inducă o serie de temeri vreau să atrag atenția asupra faptului că perimetrul offshore Neptun Deep nu se află în zona care a făcut obiectul procesului dintre România și Ucraina cu privire la Insula Șerpilor”, a scris Virgil Popescu pe pagina de Facebook.