Ministrul Educației, despre Evaluarea Națională și Bacalaureat. Anisie: Dacă un elev a apucat să dea o probă, dar a lipsit de la celelalte din motive medicale sau de carantină, nu va trebui să o repete (VIDEO)

Publicat: 08 06. 2020, 22:34

Monica Anisie, ministrul Educației, a explicat că elevii care au apucat să susțină una dintre probe în cadrul examenelor de final de ciclu, dar au absentat de la celelalte din cauze medicale sau de carantină, se vor putea prezenta în etapa specială doar la examinările pentru materiile rămase, fie că vorbim despre Evaluarea Națională, fie despre Bacalaureat.

Monica Anisie, ministrul Educației, despre Evaluarea Națională și Bacalaureat, în direct pe B1 TV

„Examenele naționale se vor desfășura în două etape. Evaluarea Națională începe pe data de 15 iunie, cu proba de Limba și Literatura Română în prima etapă, iar cea de-a doua etapă, etapa specială, pe 29 iunie. Bacalaureatul va începe pe data de 22 iunie, tot cu proba de Limba și Literatura Română, iar etapa specială pe 6 iulie. Aș vrea să fac o mențiune, aceste etape speciale sunt organizate numai pentru elevii bolnavi, cei care sunt în izolare sau în carantină și cei care la prima etapă au temperatura corporală peste 37,3 (n.r. – exprimată în grade Celsius). Aș vrea, totodată, să precizez un lucru care este important pentru elevi și pentru părinți. Dacă un elev participă la o probă, o susține în primă etapă, însă la următoarele probe nu poate participa întrucât intră în izolare sau are temperatură peste 37,3, atunci poate veni la etapa specială doar la probele pe care nu le-a susținut. În felul acesta le oferim tuturor copiilor posibilitatea să participe la admiterea la liceu sau facultate, cu aceleași șanse pe care le au și colegii lor care au finalizat probele încă din prima etapă”, a declarat Monica Anisie, luni seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cu mici excepții, elevii din România nu mai revin clase pentru finalul anului școlar curent

Președintele României, Klaus Iohannis, care a anunțat că – cu excepția celor din clasele terminale – elevii din România nu vor mai reveni fizic la școală pentru finalul anului școlar 2019 / 2020, anunța anterior că va fi organizată o sesiune specială de Evaluare Națională, pentru copiii care au lipsit de la prima din motive medicale sau de carantină.

„Acum, o temă extrem de importantă pentru foarte mulți părinți și elevi sunt examenele naționale și le-am discutat pe acestea, fiindcă au apărut tot felul de întrebări. Părerea mea a fost că trebuie să îi lămurim pe oameni foarte bine, ca să știe ce se întâmplă. Prima concluzie, examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat”, a declarat președintele Iohannis.

Șeful statului a adăugat că „a apărut o problemă pe care am dorit s-o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vină copii la școală, pentru examen, și la termometru să se constate că are febră și nu poate să intre la examen. Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție să primească, totuși, aceeași șansă ca și copiii care pot intra la examen. Atenție, vorbesc de Evaluarea Națională, care se ține din 15 iunie, așa cum era planificată. Pentru copiii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceștia, deci pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie. Deci, repet, Evaluarea Națională se ține cum este planificată – pentru cei care sunt însă bolnavi, găsiți cu temperatură, cu febră la intrarea în școală, sau izolați cu familia, sau carantinați, se organizează a doua sesiune”.