Ministrul Economiei, Virgil Popescu: ‘Am pus în funcțiune prima linie de producție de măști de protecție, în Maramureș. Capacitatea este de 150.000 de bucăți/zi’ (VIDEO)

Ministrul Economiei, Virgil Popescu: 'Am pus în funcțiune prima linie de producție de măști de protecție, în Maramureș. Capacitatea este de 150.000 de bucăți/zi' (VIDEO)
Foto: facebook.com/VirgilDPopescu

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, luni, în ședința de Guvern, că începe producția autohtonă de măști de protecție și de combinezoane.

Popescu a precizat că prima linie de producție este în Maramureș, iar aici se fabrică 150.000 de măști pe zi.

În etapa a doua, din 15 aprilie, se vor produce aici și combinezoane.

O altă fabrică de echipamente de protecție va fi la Galați, a mai menționat ministrul Economiei, precizând că l-a informat și pe președintele Klaus Iohannis cu privire la aceste demersuri.

„Am prezentat președintelui situația la momentul de azi. Ieri a fost pusă in functiune prima linie de producție în Maramureș. capacitatea de producție este de150.000 de măști pe zi. Mașinile din etapa de a doua vor veni și din 15 aprilie, vom avea 500.000 pentru populație și 150.000 pentru spitale. De asemenea, aici se vor face și 1.000 de combinezoane pe zi Și în Galați se vor produce 150.000 de măști.

Am avut o discuție cu un producător român de nebulizatoare în spațiu și în curând o să putem avea astfel de echipamente. Se pot folosi în zona bolnavilor de COVID-19, să nu mai fie probleme”, a declarat Virgil Popescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Amintim că și premierul Orbana discutat cu șeful statului despre reprofilarea unor firme care acum vor produce necesare pentru medici și spitale. Liderul Guvernului a mai precizat că această măsură este valabilă și pentru viitoar, pentru a nu mai fi dependenți de alți producători străini, mai ales dacă sunt urgențe. (Detalii AICI)

De asemeena, Klaus Iohannis a spus că încurajează producția autohtonă și îi îndeamnă pe antreprenori să propună idei Guvernului.(DetaliiAICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`