Ministrul Economiei, Radu Oprea: „Măsura plafonării a fost o armă eficientă împotriva creșterii speculative a prețurilor” (VIDEO)

Ministrul Economiei, Radu Oprea: Măsura plafonării a fost o armă eficientă împotriva creșterii speculative a prețurilor (VIDEO)
Foto: Facebook @ Ștefan Radu Oprea

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat într-o intervenție pentru B1 TV că măsura plafonării adaosului comerciant a fost o armă eficientă împotriva creșterii speculative a prețurilor:

Radu Oprea, despre plafonarea prețurilor

„Eu mă uit pe cifre și acestea ne arată că la produsele de bază, la unele dintre ele creșterea este undeva an pe an de 5%, dar dacă ne uităm la jumătatea anului, în iunie, vedem că era o creștere de 18%, ceea ce înseamnă că măsura plafonării a fost o armă eficientă împotriva creșterii speculative a prețurilor și de aceasta am și luat decizia de a continua această plafonare”.

Acesta a mai precizat că statul trebuie să intervină cu măsuri de sprijinire a cetățenilor și a economiei în perioade de criză, iar plafonarea prețurilor arată acest lucru:

„Vă aduc aminte despre o altă plafonare despre care nu mai vorbim în România dar dacă ne întrebăm rudele care sunt plecate în alte state membre, o să ne spună cam cât îi costă gazul și energia electrică și în Spania, și în Germania, și în Belgia, și în Italia, cam cât vine factura. Uităm că dacă nu am fi plafonat gazele în loc de 300 de lei am fi avut peste 1.000 de lei, de trei ori mai mult costul la gaze. Sunt măsuri pe care le-am luat pentru protejarea cetățenilor și a întreprinderilor mici și mijlocii din România care au efect, măsuri care au fost promovate de noi, de PSD, la acel moment unice în Europa, apoi Europa a venit și ne-a dat dreptate. Pe o perioadă de criză, statul trebuie să intervină cu măsuri de sprijinire a cetățenilor și a economiei, a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, sigur pe o perioadă limitată de timp. Ne dorim ca această perioadă să fie tot mai scurtă. Atâta timp cât mijloacele sunt eficiente le continuăm”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)