Ministrul Economiei, Radu Oprea, despre deducerile pe salariile mici: „Cu certitudine, ar trebui să înceapă de anul viitor” (VIDEO)

Ministrul Economiei, Radu Oprea, despre deducerile pe salariile mici: Cu certitudine, ar trebui să înceapă de anul viitor (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Ștefan Radu Oprea

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a declarat într-o intervenție pentru B1 TV că PSD întotdeauna a luptat pentru creșterea salariului minim pe economie:

“Lucru pe care l-am salutat atunci când în Europa, Directiva europeană a vorbit despre acest lucru și ne-a dat dreptate în ceea ce susțineam că este nevoie de un salariu minim pe economie pentru că dacă vorbesc cu mediul de afaceri, prima problemă pe care o spun astăzi majoritatea antrepenorilor din România, companii mari, companii mici, IMM-uri este lipsa forței de muncă calificate. Cum facem să rămână românii în țară, cum facem ca ei să se întoarcă”.

Radu Oprea a vorbit și despre o deducere regresivă pe salariile mici din economie, începând cu anul 2025;

“Vedem că sunt mai mulți români care s-au întors în țară decât cei care au plecat în ultima perioadă. Prin creșterea salariului este una dintre măsuri.Ne ținem și promisiunea sau ideea pe care o avem astăzi de a introduce și deduceri pe salariul mic din economie, deduceri de 5%, care sunt în funcție de anumite criterii, de numărul de coăpii.

Cu certitudine ar trebui să înceapă de anul viitor, cât de repede. Va fi în programul de guvernare. Este o măsură care cred eu că va fi prinsă în programul nostru, o să fie un vot. O deducere regresivăă să ajungă la un maxim de 5%. 2000 de lei peste salariul minim, asta este propunerea noastră de la PSD. Este un lucru bun dacă reușim să reducem impozitele și taxele pe salariul minim, pentru că acolo este o foate mare nevoie. Lucrul ăsta va face bine economiei, fiindcă rămân mai mulți bani fiecărei familii, fiecărui cetățean astfel încât să poată să cheltuiască pentru bunuri de care au nevoie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`