Ministrul Dezvoltării: „Nu suntem adepţii de a creşte impozitele în zona mediului de afaceri” / Răspunsul lui Adrian Veştea, întrebat de ce guvernanții nu au făcut reformele administrative până acum

Ministrul Dezvoltării: „Nu suntem adepţii de a creşte impozitele în zona mediului de afaceri” / Răspunsul lui Adrian Veştea, întrebat de ce guvernanții nu au făcut reformele administrative până acum
Foto: Adrian Ioan Veştea / Facebook

Adrian Veştea (PNL), ministrul Dezvoltării, a declarat că liberalii nu sunt adepții creșterilor de taxe, ci a eficientizării aparatului administrativ, lucru care se întâmplă acum și în alte țări. Acesta a mai precizat că trăim un moment istoric prin fondurile europene consistente alocate nouă, dar trebuie să fim atenți la deficitul bugetar și la reformele din PNRR pentru a putea efectiv încasa acești bani.

Veştea: PNL nu susține creșterile de taxe, ci eficientizarea aparatului administrativ

„PNL a fost permanent partenerul mediului de afaceri. De altfel, de fiecare dată, am militat pentru cota unică, am militat pentru a avea un echilibru pentru tot ceea ce înseamnă legislaţia pe partea de impozitare. Nu suntem adepţii de a creşte, sub nicio formă, impozitele în zona mediului de afaceri. Iar noi considerăm că este necesar să avem un parteneriat cu mediul de afaceri. (…)

Suntem mai degrabă implicaţi în eficientizarea actului administrativ. După cum am spus, am avut un parcurs , am făcut reforme administrative în zonele în care am lucrat. Cred că acelaşi lucru trebuie să se întâmple în foarte multe zone ale administraţiei publice. Cred că trebuie să facem reorganizări la nivelul fiecărei organigrame şi a fiecărei cheltuieli în care este implicată instituţia publică. Vor fi comasări de instituţii, vor fi o serie de măsuri care se vor vedea în perioada următoare”, a declarat Adrian Veştea la TVR Info, potrivit News.ro.

Veştea, despre fondurile europene: E o perioadă istorică pentru România

Ministrul Dezvoltării a mai spus că, în opinia sa, „este o perioadă istorică” pentru România prin prista fondurilor europene la dispoziție, inclusiv prin PNRR: „Poate duce la o şansă prin care companiile româneşti pot să aibă o resursă financiară prin care să poată implementa foarte multe proiecte. Şi autorităţile locale, de altfel”.

Totuși, a punctat el, este important „să ne încadrăm în deficitul bugetar”.

„Această alocare vine şi cu anumite restricţii şi reforme pe care noi trebuie să le facem. Cred că nimănui nu îi place să parcurgem această perioadă”, a mai precizat Adrian Veştea.

Întrebat de ce nu s-au luat aceste măsuri până acum, Adrian Veştea a spus că România se afla pe o creştere economică: „În tot acest parcurs, România a avut o creştere economică, raportată de instituţiile care evaluează acest lucru şi din acest motiv cred că a existat o soluţie acoperitoare. În prezent ne dăm seama că acest val care a venit pe seama războiului, pe seama creşterii preţului la utilităţi, pe ceea ce se întâmplă şi vedem că această situaţie nu se întâmplă doar în România, şi alteţări iau măsuri, regândesc sistemul administrativ”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)