Ministrul Bogdan Ivan: Nu vreau să-mi imaginez cum ar fi arătat prețurile fără măsura de plafonare decisă de PSD / Românii pot alege la prezidențiale un om care nu vrea să apară altceva decât e (VIDEO)

Ministrul Bogdan Ivan: Nu vreau să-mi imaginez cum ar fi arătat prețurile fără măsura de plafonare decisă de PSD / Românii pot alege la prezidențiale un om care nu vrea să apară altceva decât e (VIDEO)
Bogdan Ivan (PSD), ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Sursa foto: Bogdan Ivan / Facebook

Bogdan Ivan (PSD), ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a declarat joi, pentru B1 TV, că prețurile în România ar fi fost mult mai mari dacă social-democrații în frunte cu premierul Marcel Ciolacu n-ar fi plafonat facturile la gaze și energie, precum și adaosul comercial la alimentele de bază. Ivan a vorbit și despre alegerile prezidențiale.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Bogdan Ivan, despre prețurile din România

„Se discută de doi ani (despre creșterea TVA și a impozitului pe proprietăți). Aveți dreptate că au crescut prețurile în contextul inflației la nivel mondial, nu doar în România, în contextul războiului, dar nu vreau să-mi imaginez cum ar fi arătat prețurile din România dacă măsura propusă de PSD și premierul Marcel Ciolacu de a plafona prețul la energie și la gaze, de a plafona prețurile la alimentele de bază n-ar fi intrat în vigoare”, a declarat Bogdan Ivan, pentru B1 TV.

Ivan, despre prezidențiale

Întrebat cine crede că va câștiga dacă în turul 2 al prezidențialelor vor ajunge Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderul PNL, acesta a răspuns:

„Sunt subiectiv în această decizie că e evidentă opțiunea mea, dar cred foarte mult că sunt mulți oameni care nu se pricep la zona sociologică, de sociologie politică, dar își dau foarte mult cu părerea în ultima perioadă. Cred că sunt sondaje serioase făcute și calculate”.

Ivan a spus apoi, referindu-se la liderul PSD, că românii au posibilitatea de a alege „un om care nu vrea să apară altceva decât e, un om care spune cu adevărat ce gândește și care demonstrează prin fapte mai mult decât poate oricine să vorbească. Cred că românii așteaptă alt profil de lider, decât unul care mai mult stă la povești, și care se implică alături de oameni”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`