Ministrul Bogdan Ivan anunță digitalizarea serviciilor publice în mediul rural: Oamenii să știe că pot avea acces la servicii de bază, fără să mai meargă la primărie

Ministrul Bogdan Ivan anunță digitalizarea serviciilor publice în mediul rural: Oamenii să știe că pot avea acces la servicii de bază, fără să mai meargă la primărie
Bogdan Ivan (PSD), ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Sursa foto: Bogdan Ivan / Facebook

Bogdan Ivan (PSD), ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a declarat că ministerul lucrează la proiecte de digitalizare a serviciilor publice în mediul rural.

„Pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă, deși noi lucrăm pe proiecte de peste 6oo de milioane de euro la nivel național în digitalizarea serviciilor publice, am lansat deja, și în data de 19 septembrie este înscrisă depunerea pentru digitalizarea administrațiilor publice locale, un concept integrat care presupune ca la nivelul fiecărei comune, oraș, consiliu județean din teritoriu să fie creată o bază tehnică integrată, pe limbaj local, conectată cu administrația publică centrală din România”, a explicat Ivan, pentru Digi24.

Ivan: Oamenii să știe că pot să intre în acel format unic de site în care vor putea să obțină documente

Acesta a mai precizat că ministerul vrea astfel să fie asigurată securitatea cibernetică inclusiv la nivel local, dar și crearea unui standard.

„De la nivelul primăriei Prundu Bârgăului, până la primăria Cluj-Napoca sau București, oamenii să știe că pot să intre în acel format unic de site în care ei vor putea să obțină documente, fără să trebuiască să scrie cu pixul pe hârtie, și după asta să le încarce doar completând în pagini care sunt deschise, sunt intuitive, introduc datele lor, o adresă de mail și trimițând către acea primărie. Vor putea să aibă acces la cele mai importante servicii publice de bază, fără să fie nevoie să meargă la primărie”, a mai declarat Bogdan Ivan.

Acesta a mai afirmat că într-o primă etapă vor fi înscrise 1.000 de primării și consilii județene, urmând ca la finalul anului să fie deschisă o nouă sesiune de finanțare pentru alte 1.000 de primării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`