Ministrul Agriculturii: „Prețurile la alimentele de bază, începând cu 1 august, vor scădea la raft” (VIDEO)

Publicat: 30 06. 2023, 20:42
Actualizat: 30 06. 2023, 20:44
Foto: Facebook

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat vineri într-o intervenție pentru B1 TV că OUG privind plafonarea adaosului comercial va duce la scăderea prețurilor la raft de la 1 august:

„OUG care a fost aprobată de către Guvernul României rezolvă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă românii, creșterea prețurilor la alimentele de bază. Pe această schemă au fost discuții, a fost un dialog permanent atât cu procesatorii, cât și cu retailerii.

Am căzut împreună pe această formulă și sunt convins și vă asigur că începând cu 1 august prețurile alimentelor prevăzute în anexă la ordonanță vor avea o scădere semnificativă. Nu pot să vă spun procente, fiecare supermarket are cheltuieli atât pe fișa de cost de producție la procesator, cât și cheltuieli operaționale. Procentele vor fi diferite de la un procesator la alt procesator. Prețurile la alimentele de bază, începând cu 1 august vor scădea la raft”.

Acesta a mai precizat că nu există limite pentru stabilirea prețurilor la materia primă la fermieri: „Nu se intervine niciun fel asupra prețurilor de vânzare la fermieri. Marja lor de profit este una mică. Din dialogul pe care l-am purtat din retail chiar încurajează consumul de alimente produse în România”.